Stižu nove vijesti o Edinu Višći, obistinile se crne prognoze

Zaista ga prate veliki pehovi

Stižu nove vijesti o Edinu Višći, obistinile se crne prognoze

S. Mlaćo
Tek što se vratio na teren bh. reprezentativac Edin Višća 'zapao' je u nove probleme.

Naime, u sinoćnjem duelu svog Trabzonspora i Karagumruka Višća je zadobio novu tešku povredu.

Bh. fudbaler je početkom drugog poluvremena nezgodno pao nakon duela s jednim od igrača Karagumruka i odmah je po izrazu njegovog lica bilo jasno da nešto nije 'kako treba'.

Višća se odmah uhvatio za lijevo rame i zatražio je ljekarsku pomoć, a ubrzo nakon toga bio je primoran da izađe iz igre i kolima hitne pomoći zaputi se u bolnicu na dodatne preglede.

Slomio je ključnu kost, a iz Trabzonspora su sada potvrdili da je Višća operisan u bolnici Acibadem.

“Otkriven je prijelom ključne kosti lijevog ramena i Edin je imao uspješnu operaciju. Obavio je doktor Mehmet Erdil. Stanje dobro i planirano je da se što skorije krene u proces rehabilitacije. O procesu liječenja našeg igrača bit ćemo obaviješteni u narednim danima“, istakli su iz Trabzonspora.

Oglasi

Višća je u Trabzon stigao prije godinu dana iz Bašakšehira i pokazao se kao odlično pojačanje i oduševio je igrama u drugom dijelu sezone. No, ova sezona počela je na najgori način i nažalost pehovi za Višću su se nastavili.

Bivšeg bh. reprezentativca sigurno neće biti na terenu par mjeseci, što će biti i veliki udarac za njegov klub.

Ove sezone Višća je upisao tek četiri nastupa u prvenstvu, te jedan u Super kupu. Dodao je i jednu asistenciju.

Edin Vişça’nın sağlık durumuyla ilgili açıklama 🔗 bit.ly/3hUnIzV

Posted by Trabzonspor on Thursday, December 29, 2022
Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ponikao je u banovićkoj Budućnosti, a nastupao je i za FK Željezničar.

Za reprezentaciju BiH upisao je 55 nastupa i dodao deset golova. U maju prošle godine odlučio se oprostiti od reprezentativnog dresa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi