Višća nakon što je donio pobjedu, izjavom oduševio navijače Trabzonspora
Foto: Trabzonspor

Bivši reprezentativac BiH

Višća nakon što je donio pobjedu, izjavom oduševio navijače Trabzonspora

E. Ganibegović

Trabzonspor je juče u 24. kolu turske Superlige s 1:0 savladao Kasimpašu i napravio veliki korak ka tituli.

Pobjedonosni gol već u šestoj minuti utakmice postigao je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća, kojem je to već drugi pogodak od dolaska u Trabzonspor.

[twitter]https://twitter.com/Anlikgoller107/status/1489949237844525060?s=20&t=ARj0gXdK3aatl9-rzcM-Pg[/twitter]

Nakon utakmice Višća je govorio za turske medije i kazao je kako se osjeća sjajno u Trabzonsporu, a njegova izjava sigurno će se dopasti i navijačima ovog kluba:

"Od prvog dana se osjećam kao kod kuće. U vrlo prijateljskoj sam grupi. Osjećam se dobro i dajem sve od sebe. Nadam se da ću biti još bolji. Ovako prijateljska i dobra grupa učinila je da se osjećam dobrodošlo. Pokušavam uzvratiti. Jako sam sretan u Trabzonu. Žele me godinama. Baš sam sretan."

O samoj utakmici protiv Kasimpaše skromni Edin je kazao:

"Bila je to teška utakmica. Kasimpaša je jako dobra ekipa. Jako su nas pritiskali. Mogli smo zabiti 2-3 gola, mogli smo završiti utakmicu ranije, no prepustili smo loptu Kasımpaši. Važnije od gola ili asistencije je trčati i boriti se."

"Želim igrati utakmicu svaka tri dana. Sljedeće sedmice imamo još jednu tešku utakmicu (Konyaspor, op. a). Želimo pune tribine. Naš cilj je koncentrisati se na svako kolo. Postepeno ćemo doći do cilja. Mali detalji će nam donijeti prvenstvo", zaključio je Edin Višća.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Višća na svom kontu u turskoj Superligi ove sezone ima šest golova i osam asistencija.

Njegov Trabzonspor prvi ja na tabeli s 57 bodova, devet više i utakmicom više od narednog rivala Konyaspora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije