Edin Višća košta više: Bašakšehir odbio ponudu Fenerbahčea
Foto - EPA

Milioni i igrač nisu dovoljni

Edin Višća košta više: Bašakšehir odbio ponudu Fenerbahčea

M. Šljivak

Ekipa Bašakšehira odbila je veliku ponudu koja je stigla za Edina Višću.

Kako navodi turski Hurriyet, Fenerbahče je poslao ponudu za 30-godišnjeg krilnog napadača iz Bosne i Hercegovine, ali ju je Bašakšehir odbio.

Fener je nudio sedam miliona eura i fudbalera Ferdija Kadioglua, čija je vrijednost na tržištu pet i po miliona eura, ali je Bašakšehir ovu ponudu odbio.

Interes za Višću u Turskoj je ogroman. Pored Fenera povezuje se sa Galatasarayjem i Trabzonsporom, ali još uvijek ovi timovi nisu uputili zvanične ponude.

Trener Bašakšehira o odlasku Višće: Možda pregovaramo, a možda nije došla prava ponuda

O odlasku Edina Višće i Irfana Cana Kahvečija govorio je trener Bašakšehira Okan Buruk.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"U svakom prelaznom roku priča se o istim igračima. Na terenu su Višća i Irfan Can igrali zaista dobro i pokazali su da ne razmišljaju o tome. Naravno, nijedan trener ne želi izgubiti važne igrače, ali fudbalska realnost je da klubovi moraju saslušati dobre ponude. Trenutno, naš tim možda nije primio pravu ponudu, a isto tako možda postoje pregovori sa nekim ekipama", rekao je Buruk

Višća je ove sezone odigrao 20 utakmica u svim takmičenjima, zabio je šest golova i upisao je sedam asistencija.

Top Komentari

Arnel925
Vrhunski fudbaler ovaj Visca, ne znam što još nema ponude od Real Madrida
4 0
Sanagoal
Dobar je ali on nije igrac za velikane iz EU. Turski klubovi vise nemaju šanse da se kvalifikuju za drugo kolo Champions lige. Ipak Fener i Galata su najveći klubovi u Turskoj.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi