Milionski transfer Edina Višće: Klubovi nakon utakmice sjedaju za pregovarački stol
Foto - EPA

Trabzon i Bašakšehir u pregovorima

Milionski transfer Edina Višće: Klubovi nakon utakmice sjedaju za pregovarački stol

M. Šljivak

Edin Višća bi nakon deset godina mogao napustiti ekipu Bašakšehira.

Krilni fudbaler istanbulskog tima ima nekoliko ponuda na stolu, što je potvrdio i predsjednik Bašakšehira Goksel Gamusdag.

"Trenutno imamo ponude za Višću iz Turske i Evrope. Iz Turske ga žele dva tima", rekao je Gumusdag, a turski mediji otkrivaju da su ta dva tima Fenerbahče i Trabzonspor.

Pregovori s Trabzonsporom oko transfera 31-godišnjeg bh. fudbalera počinju danas nakon utakmice ovih klubova.

Zakazani su razgovori čelnika kluba na temu Edin Višća, a Bašakšehir će navodno za bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine tražiti četiri miliona eura.

"Naravno da želim Višću. Ko ne bi želio takvog igrača", rekao je trener Trabzonspora Abdullah Avci s kojim je Višća već ranije sarađivao u Bašakšehiru.

Nije poznato koji evropski klubovi žele dovesti bh. fudbalera, a odustati od njega neće ni Fenerbahče koji nudi razmjenu igrača.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Edin Višća je apsolutna legenda Bašakšehira. Od 2011. godine je u ovom timu, a odigrao je ukupno 397 utakmica i ima učinak od 110 golova i 118 asistencija.

Najveći uspjeh je osvajanje titule prvaka 2020. godine, a bh. fudbaler je jedan od najzaslužnijih za taj trofej.

Top Komentari

ghast0
Jos jednom ViciniaPrcija.ba objavite da je savez uzet u razmatranje za suspenziju
8 0
emanuelmacron
jel ovo onaj sto pljuju po njemu ,umjetnici u bosni
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi