Edin Višća zabio i asistirao, Trabzonspor korak do finala Kupa Turske, Hrvat ponižen

Edin Višća zabio i asistirao, Trabzonspor korak do finala Kupa Turske, Hrvat ponižen

Edmir Škorić

Fudbaleri Trabzonspora žele izboriti finale Kupa Turske, a nakon prve utakmice imaju prednost od jednog gola (3:2).

Kup Turske ušao je u samu završnicu, a interesantno da tamo nisu dvije najjače ekipe u državi, Fenerbahče i Galatasaray, pa se glavnim favoritima smatraju Trabzonspor i Bešiktaš.

Bešiktaš je odigrao 0:0 prvu utakmicu u gostima kod Ankaragucua, a revanš je 7. maja. U drugom polufinalu danas je Trabzonspor ugostio Karagumruk i u ovom sjajnom meču domaći tim slavio je sa 3:2.

Jedan od junaka Trabzonspora bio je bivši bh. reprezentativac Edin Višća, koji je u 15. minuti postigao gol za 1:0, a u 49. minuti asistirao Fountasu za 3:1. Osim njega i Fountasa, gol je dao i Denswil, dok je Destan dobio direktan crveni karton za domaće u 45. minuti.

Karagumruk je odigrao također dobru utakmicu i ima pravo da se u revanšu pred svojim navijačima nada finalu. Mendes i Paoletti su pogađali za goste.

Inače, zaigrao je i hrvatski reprezentativac Mislav Oršić, no bivši fudbaler Dinamo Zagreba u igru je ušao tek u 93. minuti, čime je na neki način doživio i poniženje od strane trenera Avcija.

Što se Višće tiče, ponovo je pokazao klasu i sa 34 godine djeluje kao da je i dalje spreman nositi dres reprezentacije BiH.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ove sezone je bivši igrač Željezničara u svim takmičenjima odigrao 36 utakmica i postigao šest golova uz 11 asistencija. Ko zna, možda ga Sergej Barbarez i Emri Spahić uskoro posjete i odluče vratiti u nacionalnu vrstu?

Višća je upisao 55 nastupa za BiH i postigao 10 golova. Često je bio izložen kritikama, a od nacionalnog tima oprostio se još prije tri godine. Tada je izjavio da smatra kako više ne može pružiti maksimum za reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi