Edin Višća želja Fenerbahčea
Sedam i po godina Edin Višća nosi dres tima iz Istanbula, a prethodnih godina se povezivao sa mnogobrojnim timovima. Ipak, od transfera nije bilo ništa (Foto: EPA)

Velikan želi reprezentativca BiH

Edin Višća želja Fenerbahčea

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća (28) ponovo se povezuje sa odlaskom iz redova Bašakšehira.

Kako navode turski mediji, interes za 28-godišnje ofanzivca pokazuje istanbulski velikan Fenerbahče, koji će ga pokušati dovesti u januarskom prelaznom roku.

Fenerbahče igra zaista očajno ove sezone. Trenutno su pretposljednji tim prvenstva, pa je ekipi potrebna svježa krv pred nastavak sezone.

Novi trener Ersun Yanal dostavio je listu želja rukovodstvu kluba. Među njima je ime Edina Višće, člana vodećeg Bašakšehira koji juriša prema tituli prvaka.

Višća već godinama nosi dres ovog tima i to sa velikim uspjehom. I ove sezone igra sjajno, te je u 17 prvenstvenih utakmica postigao šest golova i upisao je sedam asistencija.

Činjenica da su u klub doveli legendarnog Brazilca Robinha mogla bi značiti da je Bašakšehir spreman pustiti Višću. Ipak, za to je potrebna velika ponuda, pa će se Fener morati dobro potruditi kada je dovođenje reprezentativca BiH u pitanju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pored Višće Fenerbahče želi dovesti Cesca Fabregasa, Serdara Aziza, Marija Balotellija i Foussenija Diabatea.

Top Komentari

dzovani1946
Na sta je spao Fener jbt.Nekad Balja i Bola sad ovaj pokemon.cccc
34 5
Amir87
Visca ostani tu gdje i jesi. Prvi ste imas dobar Score. Budi Prvak u Turskoj pa od sledece Sezone napravis neki veci Transfer u Top 5 Ligama.
31 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi