Arsenal ga je 2019. platio 80 miliona eura: Nicolas Pepe napustio London, ima novi klub

Mijenja ligu

Arsenal ga je 2019. platio 80 miliona eura: Nicolas Pepe napustio London, ima novi klub

Edmir Škorić

Nicolas Pepe se nakon tri godine vraća u Francusku, pošto je sve dogovoreno s Nicom.

Pepe je za 80 miliona eura doveden u Arsenal iz Lillea u ljeto 2019. godine, ali ovaj krilni napadač nije se pretjerano proslavio na Emiratesu.

Ove sezone Pepe nije upisao nijedan nastup u prva tri kola Premier lige, a sada je saznao ime novog kluba. On će ostatak sezone provesti kao posuđeni igrač u Nici.

Arsenal je pristao da posudi Nici igrača, ali ne postoji opcija prema kojoj bi Francuzi mogli otkupiti igračev ugovor na kraju sezone.

Pepe je prethodno u Francuskoj odigrao 107 mečeva i postigao 38 golova uz 17 asistencija, dok je u Engleskoj u dresu Arsenala odigrao 80 utakmica i postigao 16 golova uz devet asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutno je reprezentativac Obale Slonovače za koju je postigao devet pogodaka na 34 meča.

Nica je već dovela neka zvučna pojačanja kao što su golman Kasper Schmeichel i Aaron Ramsey, bivši igrač Arsenala i Juventusa, a čak se spominjalo da će Nica pokušati da dovede i reprezentativca BiH Miralema Pjanića.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Pametan potez. U Francuskoj bi trebao rehabilitovati karijeru...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi