Vraća se u Italiju: Cavani pred potpisom koji niko nije očekivao

Urugvajac je dobio ponudu

Vraća se u Italiju: Cavani pred potpisom koji niko nije očekivao

Endin Čaušević

Urugvajski napadač Edinson Cavani još uvijek je bez kluba nakon što je napustio Manchester Uniter.

Cavani je odlučio da napusti Manchester United nakon što mu je s ovim klubom istekao ugovor, te je trenutno bez angažmana.

Urugvajac je bio nezadovoljan minutažom koju je imao na Old Traffordu i odlučio je da napusti ovaj klub, ali očekuje se da uskoro pronađe novi klub.

Italijanski mediji objavili su danas da postoji mogućnost da Cavani karijeru nastavi u Seriji A i to u dresu novog prvoligaša Monze. Ovaj klub se nakon 40 godina vratio u društvo najboljih i žele što bolje pojačati ekipu.

Kako je objavio Gianluca Di Marzio čelnici Monze već su kontaktirali iskusnog napadača i ponudili su mu ugovor na godinu dana s opcijom da isti produže na još jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kontakti su uspostavljeni prije desetak dana, a u Monzi sada čekaju Cavanijev odgovor i nadaju se da će Urugvajac pristati da dođe u ovaj klub.

Cavani bi se tako vratio u Italiju nakon devet godina kada je iz Napolija prešao u PSG za 65 miliona eura. Na Apeninima igrao je još u dresu Palerma.

Top Komentari

GuiliDamou
Nije Talijan, ima dugu kosu i bradu… nema nista od toga :)
3 1
Taceoni
Nije se vratio poslje 40 g nije nikad igrala u prvoj ligi Monza Novinaruuuuuuuu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi