"Džeko? Upravo sam se sjetio romantičnog vikenda u Sarajevu s Braidom dok smo se skrivali u hotelu"
Foto - EPA

Adriano Galliani o dolasku Dijamanta u Monzu

"Džeko? Upravo sam se sjetio romantičnog vikenda u Sarajevu s Braidom dok smo se skrivali u hotelu"

M. Šljivak

Edin Džeko povezuje se prethodnih dana s prelaskom u redove novog člana Serije A Monze.

Dolaskom Romelua Lukakua u Inter jasno je da će bh. fudbaler imati manju minutažu u odnosu na prošlu sezonu, a italijanski mediji konstantno pišu kako bi Edin mogao napustiti Inter.

Među ekipa s kojim se povezuje je i Monza. Novi član Serije A ima velike planove, a sve to vode čuveni šefovi Milana Silvio Berlusconi i Adriano Galliani.

Italijanski novinari pitali su Gallianija za eventualni dolazak Edina u Monzu. On se zatim nasmijao i sjetio se puta u Sarajevo kada je želio Džeku dovesti u redove Milana.

"Nasmijao sam se jer sam se sjetio romantičnog vikenda u Sarajevu kada smo se Ariedo Braida i ja skrivali u sarajevskom hotelu kako bismo Džeku ukrali konkurenciji", rekao je Galliani i nastavlja priču:

Oglasi

"Prošlo je ako se ne varam 11 godina, ali Manchester City je došao i platio Džeku 40 miliona eura. Nama je trenutno prioritet pozicija štopera. Želimo nadograditi tim i pojačati ga na određenim pozicijama. Pozitivna je stvar što nas niko ne odbija zahvaljujući prisustvu predsjednika Berlusconija".

Na kraju je dodao:

"Berlusconi bi najradnije pravio ekipu od Italijana. Ja sam taj koji forsira da se dovedu i određeni stranci. Moram reći da on ne diktira šta će se raditi već samo daje savjete", istakao je Galliani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko još uvijek se nalazi na odmoru. Uskoro će put Italije gdje će se pridružiti ekipi Intera, a vidjet ćemo hoće li ove sezone mijenjati klub.

Pored Monze Edin je navodno ponuđen i ekipi španske Valencije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi