Cavani karijeru nastavlja u Španiji, sitnice ga dijele od potpisa

Odabrao novi klub

Cavani karijeru nastavlja u Španiji, sitnice ga dijele od potpisa

E. Škorić

Iskusni urugvajski napadač Edinson Cavani napustio je ovog ljeta Manchester United, a karijeru bi mogao nastaviti u Villarrealu.

Španski mediji u utorak su objavili kako je postignut načelni dogovor između Cavanija i Villarreala, pa će 35-godišnji golgeter najvjerovatnije karijeru nastaviti u La Ligi.

Urugvajac je ovog ljeta postao slobodan nakon što je prethodno dvije sezone nastupao za Manchester United, a u Villarrealu bi se trebao ponovo susresti sa svojim bivšim trenerom Unaijem Emeryjem, s kojim je sarađivao u PSG-u.

Cavani je jako blizu potpisa za Villarreal, no jedan od uslova da se posao završi je da Paco Alcacer napusti klub, a on se u ovom trenutku nalazi blizu transfera u Celtu Vigo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo bi mogla da bude četvrta najjača liga u Evropi u kojoj je Cavani igrao nakon Italije, Francuske i Engleske.

Cavani se inače ranije povezivao s Monzom koja se plasirala u Seriju A i kojom upravlja bivši italijanski premijer i nekadašnji vlasnik Milana Silvio Berlusconi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi