Hrabrost ili ludost? Zvijezdi balkanske selekcije stigle ponude od dva velikana - glatko ih je odbio

Edon Zhegrova ispričao detalje

Hrabrost ili ludost? Zvijezdi balkanske selekcije stigle ponude od dva velikana - glatko ih je odbio

E. Ganibegović

Mnogi fudbaleri ne idu korak po korak u karijeri. Preskoče jedan nivo, a onda padnu za tri i tu im bude kraj. Takvu grešku nije napravila zvijezda reprezentacije Kosova.

U fudbalu važi pravilo kao i u životu - korak po korak. Veliki iskoraci često dovedu do još većeg nazadovanja.

Toga je očito bio svjestan na vrijeme Edon Zhegrova. Trenutno je fudbaler francuskog Lillea, no u prošlosti je odbio dva italijanska velikana jer nije bio spreman za takav iskorak.

Ispričao je detalje u jednom podcastu. Menadžer mu je rekao da ima ponude Napolija i Atalante, a on je to glatko odbio. 

"Bili smo u restoranu sa mojim tatom i mojim menadžerom. Arbri mi kaže: 'Imaš ponude iz Napolija i Atalante.' Imao sam dvije ponude na stolu.Rekao sam mu da hoću da ostanem u Bazelu.Neću da idem ni u Napoli ni u Atalantu", rekao je, pa dodao:

"Obojica su me iznenađeno pogledali. Menadžer mi je rekao da mu se nikada nije desilo da igrač odbija dva takva tima. Nisam smatrao da je pravi trenutak za odlazak."

Oglasi

Karijeru je počeo u St. Truidenu iz kojeg 2017. godine odlazi u Genk i Belgija je, dakle, bila prva zemlja u kojoj je nastupao.

Basel ga prvo dovodi na posudbu, a onda otkupljuje za tri miliona eura 2020. godine, da bi ga godinu i po dana kasnije Lille kupio za četiri miliona više.

Za reprezentaciju Kosova, inače, ovaj fudbaler je upisao 34 nastupa i postigao četiri pogotka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi