Inter dovodi ogromno pojačanje i to iz redova velikog rivala u Italiji
Piotr Zielinski na pragu Intera.

Poljak blizu Meazze

Inter dovodi ogromno pojačanje i to iz redova velikog rivala u Italiji

E. Ganibegović

Zimski prijelazni rok počinje za osam dana, odnosno prvog dana 2024. godine. Jedna od ekipa u kojoj će biti prinova je i italijanski Inter.

Kako prenose mediji u Italiji, Inter je na pragu potpisivanja velikog pojačanja i to iz redova velikog rivala u Italiji.

Poljaku Piotru Zielinskom ističe ugovor s Napolijem na kraju ove sezone, te bi on trebao napustiti redove aktuelnog prvaka i preći u Inter.

Prvog dana 2024. godine, kada uđe u posljednjih pola godine ugovora, imat će pravo da pregovara i potpiše predugovor s bilo kojim timom.

To je, čini se, najbolje iskoristio Inter. Italijanski novinari javljaju kako je Poljak već pristao na prelazak u Inter.

Inter ništa ne prepušta slučaju

Čelnici tima s Giuseppe Meazze ništa ne žele da rizikuju. Dobio je potvrdu igrača da želi da dođe, no želi da se potpis dogodi prvog slobodnog dana 2024. godine.

Oglasi

Poznati su i detalji ugovora. Radi se o trogodišnjem ugovoru, s opcijom produživanja na još jednu sezonu.

Poljak bi se tako Interu pridružio na ljeto, a po sezoni bi zarađivao četiri i po miliona eura. 

Podsjetimo, ovaj fudbaler je u Napoli prešao iz Udinesea 2016. godine za 16 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dok je bio član tima iz Udina bio je na posudbi u Empoliju dvije sezone, od ljeta 2014. do ljeta 2016. godine, a u Italiju je stigao za 100 hiljada eura iz Lubina 2011. godine.

Za reprezentaciju Poljske je upisao 86 nastupa i postigao deset pogodaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi