Ono najbolje tek treba da da, a već tvrdi: "Do kraja karijere želim igrati u Real Madridu"

Camavinga ima vleiku ambiciju

Ono najbolje tek treba da da, a već tvrdi: "Do kraja karijere želim igrati u Real Madridu"

Eldar Ganibegović

San svakog djeteta koje počinje da igra fudbal je igranje u velikom klubu. Real Madrid je najveći u historiji, a jedan mladi igrač ovog tima već tvrdi da ne želi da ide nigdje do kraja karijere.

Za 31 milion eura je 2021. godine stigao u Real Madrid iz Rennesa. Do sada se već naosvajao trofeja s Real Madridom i tvrdi da ne želi napustiti klub do kraja karijere. 

U pitanju je Eduardo Camavinga. Mladi francuski fudbaler je već donio veliku odluku i planira do kraja karijere igrati u Real Madridu.

To je potvrdio njegov agent, a njegove riječi prenosi ugledni sportski novinar i stručnjak za transfere, Fabrizio Romano:

"On želi da bude u Real Madridu cijeli život. Neće biti problema sa Real Madridom, sjesti ćemo za pregovore i siguran sam da ćemo postići dogovor".

Francuz ugovor s Real Madridom ima do 2027. godine, a prije nekoliko dana objavljeno je kako madridski klub želi da mu ponudi novi i to poboljšan.

Oglasi

Tako bi se Eduardu Camavingi povećala primanja sa četiri miliona eura, koliko trenutno prima, kao i njegova otkupna klauzula.

Eduardo Camavinga trenutno ima oslobađajuću klauzulu vrijednu 700 miliona eura, ali Real Madrid želi da je poveća na milijardu eura te ga tako dodatno veže.

Također, ugovor bi se s 2027. godine automatski produžio do kraja juna 2029. godine, te ostaje da vidimo da li će dvije strane postići dogovor što je vrlo izvjesno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dvadesetogodišnjak porijeklom iz Angole povezivao se i s prelaskom u Manchester United, no očito je da od toga neće biti ništa.

Camavinga je ove sezone nastupio na 47 utakmica u svim takmičenjima, a upisao je i jednu asistenciju i to u La Ligi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Igrač koji će naslijediti Modrića. Zapamtite to. Top talenat.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi