Effenberg o transferu Lucasa Hernandeza: Još malo pa ćemo i vozače autobusa plaćati pet miliona

Bivši kapiten Bayerna

Effenberg o transferu Lucasa Hernandeza: Još malo pa ćemo i vozače autobusa plaćati pet miliona

Legendarni kapitzen Bayern Minehna Stefan Effenberg smatra kako su Bavarci potrošili previše novca na dovođenje beka Atletico Madrida Lucasa Hernandeza.

Podsjetimo, Bayern je prije nekoliko dana ozvaničio da je dogovoren transfer fudbalera Atletica i to za čak 80 miliona eura, a Effenberg smatra kako je to previše novca.

Nekadašnji veznjak Bayerna poručuje kako bi on taj novac prije potrošio na veznjaka ili napadača.

"Pričaju samo o tome kako dovode svjetske prvake, ali niko vam ne može garantovati da će oni tako igrati narednih deset godina. U Hernandezovom transferu je samo jedan dobitnik, a to je Atletico Madrid. Taj iznos je normalan u današnjem fudbalu, ali mene od toga boli želudac", kaže Effenberg i dodaje:

"Ja bih prije taj novac potrošio na veznjaka ili napadača, a ne na beka. Za pet godina ćemo i vozače autobusa plaćati pet miliona eura ovim tempom", kaže on.

Svemu dodajmo i to da je Bayern prije transfera Hernandeza ozvaničio i dolazak njegovog saigrača iz reprezentacije Benjamina Pavarda koji trenutno igra za Stuttgart.

Hernandez će van terena biti oko šest mjeseci

Inače, minhenski klub je znao da je Hernandez došao povrijeđen, ali očigledno nije znao da je povreda nešto teže prirode nego što se mislilo.

Kada je stigao na ljekarski pregled, ustanovljeno je da će morati na novu operaciju ligamenata koljena koja iziskuje šestomjesečnu pauzu.

Podsjetimo, francuski fudbaler ne igra već mjesec i pol jer je povrijedio ligamente 9. februara, a Bayernu očito nije problem da ga sačeka još nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Operacija je uspješno izvršena u Austriji i očekuje se da će se Hernandez oporaviti početkom naredne sezone.

Dodajmo i to da je Hernandez potpisao petogodišnji ugovor sa Bayernom te će po sezoni zarađivati čak 13 miliona eura. On će do kraja sezone ostati fudbaler Atletica, a Bayernu će se priključiti 1. jula.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
Ma ti si zaosto u vremenu, sad je milion ko nekad hiljadarka
0 5
Kodex
Vrlo precizni i disciplinovani Svabo tacno u metu .
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi