Postao tragičar svoje zemlje, a onda "šamar": Karijera mu se okrenula za samo jednu noć
(AP Photo/Sunday Alamba)

Kad krene sve nizbrdo

Postao tragičar svoje zemlje, a onda "šamar": Karijera mu se okrenula za samo jednu noć

Haris Zilić

Afrički kup nacija ponudio nam je dosta iznenađenja već do četvrtine finala, a redom su ispadali favoriti za titulu: Tunis, Alžir, Gana, Egipat, Kamerun, Maroko...

Egipat je došao sa velikim ambicijama u Obalu Slonovače gdje se održava ovogdišnji Afrički kup nacija, ali na kraju su zaustavljeni u osmini finala.

Bolji od Egipćana nakon izvođenja penala bili su reprezentativci DR Kongo.

Nakon čak devet penal serija radovali su se momci iz DR Kongo, a tragičar Egipta bio je iskusni 35-godišnji golman Mohamed Abou Gaal poznatiji kao Gabaski.

Gabaski nije imao svoju noć, nije mogao pogoditi ni stranu gdje pucaju igrači DR Kongo, a ne zaustaviti penal.

Oglasi

Da stvar bude gora, zbog duge penal serije stigao je red da i golmani šutiraju. Gabaski je uzeo loptu, promašio i tako Egipat ostavio bez četvrtine finala u devetoj penal seriji.

Gabaski je postao tragičar Egipta, a pokazalo se da loše vijesti idu jedna za drugom.

Isksuni golman brani za National Bank Egypt i bio je lbizu transfera u poznati Al Ahly, jedan od najpopularnijih klubova u Egiptu.

Međutim, nakon ispadanja s Afričkog kupa nacija, stigle su nove razočaravajuće vijesti za Gabaskija.

U Al Ahlyu su odlučili da šansu dobije 23-godišnji golman Oufa Shobeir, tako da neće dovoditi golmana.

Tako je Gabaski ostavio Egipat bez plasmana u četvrtinu finala Afričkog kupa nacija, ali i on sam je ostao bez transfera koji bi mu sigurno značio pred kraj karijere.

Pomenuti golman je cijelu karijeru proveo u Egiptu, a pored NB Egypt, branio je za Enppi SC, Zamalek u Smouhau, dok je za reprezentaciju Egipta skupio deset nastupa, a debitovao je 2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi