Egipat na nogama: Salah još jednom pokazao da je čudotvorac
Prije dvije sedmice bili su u suzama kada se povrijedio, a danas im je osmijeh ponovo vraćen na lice i to pet dana pred početak Mundijala

Priključio se ekipi Egipta ranije od očekivanog

Egipat na nogama: Salah još jednom pokazao da je čudotvorac

Endin Čaušević

Do početka Svjetskog prvenstva u Rusiji ostalo je još svega pet dana, a reprezentacije ulaze u završni dio priprema za ono što ih čeka u narednih mjesec dana.

Mundijal se otvara utakmicom iz grupe A gdje se sastaju domaćin Rusija i Saudijska Arabija, dok će drugi meč iz ove grupe između Egipta i Urugvaja biti odigran dan kasnije. O ovoj utakmici se dosta priča u posljednje vrijeme, odnosno o tome da li će Egipat moći računati na svog najboljeg igrača Mohameda Salaha.

Kao što je dobro poznato Salah je zadobio povredu ramena u finalu Lige prvaka i bilo je upitno da li će igrati na Mundijalu. Ipak, Egipćani su vjerovali u čudo i bilo je najavljeno da bi Salah mogao propustiti samo prvi meč protiv Urugvaja, ali kako sada stvari stoje bit će spreman čak i za tu utakmicu.

Mediji u Egiptu objavili su da se Salah gotovo u potpunosti oporavio i da se ranije od očekivanog priključio ekipi. Očekuje se da se Salah sutra priključi treninzima što znači da će biti u konkurenciji za meč protiv Urugvaja. To je potvrdio i FS Egipta objavom na Instagramu "Legenda je spremna".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi