Eintracht Frankfurt raskinuo ugovor s Rusima

Sankcije ili?

Eintracht Frankfurt raskinuo ugovor s Rusima

Edmir Škorić

Njemački bundesligaš Eintracht Frankfurt raskinuo je ugovor s ruskom kompanijom "Kaspersky".

Kaspersky Lab je ruski multinacionalni provajder sajber-sigurnosti i antivirusnih programa sa sjedištem u Moskvi, ali i kao mnoštvo ruskih brendova, tako je i ovaj naišao na sankcije zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Slijedivši preporuke njemačke vlade, Eintracht Frankfurt donio je odluku da raskine ugovor sa Kasperskim.

"Naše povjerenje u Kaspersky proizvode i usluge u pružanju zaštite se zaista promijenilo. Obavijestili smo Kaspersky da smo odmah rakinuli ugovor o sponzorstvu", izjavio je portparol Eintrachta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Klub je saopštio da je donirao 150.000 eura dobijenih po ugovoru sa Kasperskym dobrotvornoj organizaciji koja posluje u Ukrajini.

Podsjećamo, odmah po početku rata Schalke je raskinuo ugovor s ruskim naftnim titanom Gazpromom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi