Katastrofalno stanje u Nogometnom savezu jednog od rivala Zmajeva, čak se uzdaju u Putinovu pomoć

Rumuni u očaju

Katastrofalno stanje u Nogometnom savezu jednog od rivala Zmajeva, čak se uzdaju u Putinovu pomoć

Edmir Škorić

Bivši rumunski reprezentativac ogorčen je načinom na koji se vodi nogomet u toj zemlji.

Razvan Burleanu ima samo 37 godina, ali sprema se za novi mandat na poziciji predsjednika Rumunskog nogometnog saveza. Na izborima sljedećeg mjeseca aktuelni čelnik rumunskog nogometnog saveza nema nijednog protivnika, a 48-godišnji bivši rumunski nogometaš i nekadašnji predsjednik Rumunskog nogometnog saveza Ionel Ganea očekuje pomoć od - Vladimira Putina.

Naime, on je, kritikujući trenutno stanje u rumunskom nogometu, kazao da bi predsjednik Rusije mogao pomoći da se "očisti nered". Nije baš poznato šta je konkretno s tim Ganea htio da kaže, ali u svkaom slučaju - malo je pretjerao uvlačeći ruskog predsjednika u priču o djelovanju jednog nogometnog saveza.

"Zar ne vidite gdje je završio rumunski nogomet? Financijski kolaps! I Profesionalna liga, ali i Savez! Nikada prije nisam vidio rumunski nogomet u ovako užasnom stanju", rekao je Ganea, dodavši:

"Možda nam Vladimir Putin može pomoći da počistimo rumunski nogomet od nereda. To je otprilike to. A vrhunac je to što od osnutka Rumunskog nogometnog saveza nikada u povijesti nije bilo da predsjednik istog nema protukandidata. Lažna strategioja koja nije za budućnost. Pogledajte samo gdje se nalazimo. Više ne igramo ni evropske kupove, maldi igrači nam ne dolaze. Ovo je sve bolno".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Bivši napadač je za reprezentaciju Rumunije odigrao 45 utakmica u kojima je postigao 19 pogodaka. Ionel Ganea donio je i posljednju pobjedu seniorske ekipe na završnom turniru, zahvaljujući pogotku protiv Engleske na Euru 2000. godine, kada su Rumuni slavili s 3:2.

Inače, dodajmo da je Rumunija jedan od rivala Bosni i Hercegovini u Ligi nacija, a u grupi su još Crna Gora i Finska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi