Ekipa Utrechta stigla u Mostar

Sutra se igra revanš meč 2. pretkola Lige Evrope

Ekipa Utrechta stigla u Mostar

Zrinjski će sutra Pod Bijelim brijegom ugostiti ekipu Utrechta u revanš meču 2. pretkola Lige Evrope.

Plemići se imaju čemu nadati s obzirom da će Pod Bijelim brijegom braniti 1:1 iz Utrechta. Ipak, imaće težak zadatak s obzirom da su Holanđani favoriti i u Mostaru.

Danas je ekspedicija Utrechta čarter letom i stigla u Mostar, a u ovom bh. gradu se očekuje i oko 300 navijača iz Holandije.

Kako pišu holandski mediji, grupa od 30 navijača Utrechta je avionom stigla u Split i nakon vožnje autobusom već došla do svog odredišta.

Podsjetimo, duel Zrinjskog i Utrechta počinje sutra u 19:00 sati.

Vukas pred Utrecht: Ne bi bilo loše da nas podcijene

Plemići su u prvom meču izborili ohrabrujućih 1:1, a zatim tri dana kasnije pobijedili Velež u gradskom derbiju, što je dodatno ulilo samopouzdanje među fudbalere bh. vicešampiona.

Zanimanje za utakmicu s Utrechtom iznimno je veliko, ulaznice se prodaju kao na traci, a olakotna okolnost po Zrinjski bit će i to što će trener Hari Vukas na rarspolaganju imati sve igrače i biti na slatkim mukama što se tiče odabira prvih 11.

"Za nas je ovo velika utakmica, protiv velikog protivnika. Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali to ne mora ništa značiti, sutrašnjih 90 minuta treba dobro pripremiti. Maksimalno smo oprezni, znamo koliko je Utrecht kvalitetan i ne zanosimo se", izjavio je trener Hari Vukas na današnjoj konferenciji za medije, pa nastavio:

"Sinoć kada smo bili na druženju s navijačima osjetio sam jednu veliku sinergiju, da ovaj grad diše za Zrinjski. Ljudi su prilazili, djeca se slikala s igračima... Upravo zbog tih ljudi, navijača, imamo obavezu da na terenu svi damo svoj maksimum za uspjeh Zrinjskog."

Zadovoljan je onim što je njegov tim pokazao u prvoj utakmici.

"Ne mogu se oteti dojmu da smo imali jednih 60-tak minuta jako kvalitetnih u kojima nismo bili u panici. Bilo je, naravno, i nekih grešaka, ali jako smo zadovoljni mi u stručnom štabu. Vidjeli smo da možemo igrati i protiv njih. U takvim utakmicama treba upotrijebiti glavu, znati kad se braniti i kad napasti."

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Od Utrechta ne očekuje iznenađenja.

"Očekujemo da će igrati isto kao i na domaćem terenu. U Holandiji su izveli ultranapadačku postavu s tri vezna igrača od kojih nijedan nije nekih defanzivnih sklonosti. Tako su igrali i kroz pripreme. E, sad što će se događati kroz igru - to ćemo vidjeti sutra, u svakom slučaju mislim da oni ne znaju drugačije igrati nego ofanzivno. Oni su, po onome što mogu čitati, uvjereni u prolaz, ali neka su. Ne bi bilo loše kad bi nas podcijenili", istakao je Vukas.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1capljinac
Sretno Plemići
1 4
Grohot
Sretno Utrecht
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi