Lijepim golom Roberta završeno sjajno prvo poluvrijeme El Clasica

Barca - Real 1:1

Lijepim golom Roberta završeno sjajno prvo poluvrijeme El Clasica

E. Škorić

Barcelona i Real Madrid odigrali su prvo poluvrijeme El Clasica koji bi uveliko mogao da odredi prvaka Španije.

Barcelona je sa devet bodova prednosti ušla u derbi i pred svojim navijačima želi uzeti barem bod i na neki način riješiti pitanje prvaka.

Za goste iz Madrida ovo je prilika da se vrate u trku za prvo mjesto, a za to im je potrebna pobjeda. Kraljevi su i vodili večeras, ali su na kraju prvog dijela primili gol, pa je sada 1:1.

Barca je bolje otvorila meč, zaredala nekoliko šansi, ali je Real ni iz čega zabio u devetoj minuti. Vinicius je bio na lijevoj strani u 16 metara Barce, pokušao je ubaciti, ali je lopta pogodila Arauja i završila iza Ter Stegena.

Pogledajte autogol kojim je Real poveo sa 1:0 na stadionu Camp Nou.

Nakon tog gola, Barcelona preuzima ponovo inicijativu, stvara šanse, izgleda mnogo bolje i onda zasluženo dolazi do 1:1 u 45. minuti.

Nakon velike gužve i flipera u šesnaestercu Reala, lopta dolazi do Sergija Roberta, koji postiže jako lijep gol za izjednačenje.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1637556876886917122[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilo je i oštrih startova, ali za sada "samo" dva žuta kartona. Nacho kod Reala, dok je kod Barcelone požutio Raphinha.

Sve u svemu, čeka nas dosta uzbudljiv nastavak velikog derbija i, prema viđenom, sve je moguće.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fele
E cuj lijepim golom
1 0
user1678193389
FORZA VELEZ DO SMRTI
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi