El Shaarawy od ljeta ponovo u Italiji?
Foto: EPA

Vraća se iz Kine

El Shaarawy od ljeta ponovo u Italiji?

Italijanski mediji javljaju kako bi se Stephan El Shaarawy (27) mogao vratiti u Seriju A.

El Shaarawy je prošlog ljeta otišao iz Rome u Kinu, tačnije u Shanghai Greenlands kojim je potpisao ugovor do 2022. godine, ali u Kini se, po svemu sudeći, neće zadržati toliko.

Mediji na Apeninima, tačnije Gazzetta dello Sport, piše kako je El Shaarawy voljan da se nakon samo jedne godine vrati u Romu, čak i po cijenu da se odrekne visokih primanja.

"Danas El Shaarawy zarađuje 14 miliona eura po sezoni, ali spreman je masovno smanjiti svoje prohtjeve kako bi se vratio u Romu", piše pomenuti list.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Krilni fudbaler je u Romi prethodno proveo četiri sezone i u tom razdoblju je odigrao 139 utakmica, postigavši 40 pogodaka uz 25 asistencija. U Italiji je još nosio dresove Padove, Genove i Milana.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi