Šta radi Juventus? Kupit će ofanzivca, odmah ga prodati Romi i naravno zaraditi

Stara dama "kraljica mercata"

Šta radi Juventus? Kupit će ofanzivca, odmah ga prodati Romi i naravno zaraditi

Admin Čaušević

Juventus posljednjih godina s odličnim strateškim i unaprijed isplaniranim potezima drži monopol na fudbalskoj pijaci u Italiji. 

Ricardo Orsolini je postao član Juventusa još 2017. godine, od tada nije odigrao niti jedan meč za Bianconere jer je bio na posudbama.

Ovaj 23-godišnjak je plaćen Ascoliju šest miliona, u međuvremenu je igrao za Atalantu i Bolognu koja ga je prošlog ljeta otkupila od Juventusa za 15 miliona eura.

Tom prilikom postignut je i dogovor da torinski tim ima pravo prvootkupa za iznos od 26 miliona eura. Orsolini je zaista odličan ove sezone zato će i Juventus aktivirati klauzulu, ali ne da bi ga zadržao, već da bi dobro zaradio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rimski Il Messegero piše kako je Stara dama krilnog fudbalera odmah prodati Romi jer će Cengiz Under napustiti rimski Olimpico.

Juventus će za Orsolinija koji je ove sezone sabio osam golova i ostvario pet asistencija tražiti minimalno 30 milona eura što mu garantuje višemilionsku zaradu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi