U Seriji A se zagovara smanjene plata: Koliko novca će Džeko i Pjanić gubiti mjesečno?

Ozbiljno se razmišlja o prijedlogu

U Seriji A se zagovara smanjene plata: Koliko novca će Džeko i Pjanić gubiti mjesečno?

A. Čaušević

Fudbal u Italiji se ne igra posljednjih desetak dana zbog pandemije koronavirusa. Serije A bi se trebala nastaviti početkom maja. 

S obzirom da sezona neće završiti u planiranom roku klubovi iz Serije A traže rješenja da se smanje troškovi. Jedan od prijedloga je smanjenje plata.

Prema pisanju italijanskih medija svim igračima koji zarađuju više od 1.5 miliona eura plata bi bila umanjena za 30 %, u tu grupu spadaju Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Pjanić na godišnjem nivou u Juventusu zarađuju 6.5 miliona eura, a prema novom prijedlogu svakog mjeseca plata bi mu bila umanjena za 162.500 eura.

Džeko u Romi ima godišnju platu od 5 miliona eura, to znači da bi rimski klub kapitenu bh. reprezentacije na mjesečnom nivou plaćao 125.000 manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Senad Lulić kojem ugovor u dresu Lazia ističe na kraju sezone ima platu od 1.4 miliona eura te samim tim iskusnom bočnom fudbaleru plata ne bi bila umanjena. Isto se odnosi i na Ervina Zukanovića i Matu Jajala.

Ubjedljivo najplaćeniji igrač Serije A je Cristiano Ronaldo. Portugalac godišnje u Juventusu zaradi 31 milion eura, a u narednom periodu njegova plata bi mjesečno mogla biti manja za 775.000 eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Treba se porefati pa da im pomognemo malo
3 0
Saban
Da su ljudi svi bi smanjili na normalne plate dok nema fudbala ds pomognu i klubu i narodu ako se nisu nagrabili dosad nece ni od sad
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi