Unitedov nadareni klinac divi se legendarnom napadaču: "I danas gledam njegove klipove"

Henry kao inspiracija

Unitedov nadareni klinac divi se legendarnom napadaču: "I danas gledam njegove klipove"

Edmir Škorić

Anthony Elanga je poput mnogih vršnjaka odrastao igrajući nogomet i gledajući na TV-u utakmice, a jedan nogometaš za njega je bio poseban.

Krilni napadač Manchester Uniteda je otkrio da je tokom odrastanja obožavao bivšeg legendarnog napadača Arsenala Thierryja Henryja.

Ove sezone, iako ima samo 20 godina, Elanga je bila oslonac za United, upisao je 25 nastupa u raznim takmičenja, postigavši tri gola i dvije asistencije. Uoči okršaja Uniteda u Premier ligi s Brightonom koji se igra u nedjelju, rekao je da se ugledao na Henryja.

"Thierry Henry je neko koga sam volio gledati i kad sam odrastao. Mogao je igrati lijevo krilo, desno krilo, kao napadač. Bio je snažan, brz i mogao je završiti golom svaku situaciju".

"I danas gledam njegove klipove i pokušavam naučiti nešto od načina na koji je nekada igrao i pokušavam to dodati u svoju igru", ističe Elanga.

Henry je tokom svoje igračke karijere postao ne samo legenda Arsenala nego i heroj Premier lige, a mnogi su ga hvalili kao najvećeg igrača u povijesti lige. Bivši francuski napadač postigao je nevjerojatnih 175 golova u 257 nastupa.

Oglasi

U međuvremenu, Henryjev Arsenal je blizu plasmana u Ligu prvaka, a Elangin United će igrati ili Evropsku ili Konferencijsku ligu nakon još jedne mučne i teške sezone.

Može se očekivati da će Elanga sljedeće sezone biti dio velike transformacije kluba pod novim menadžerom Erikom ten Hagom .

Nizozemac će na kraju sezone preuzeti poziciju privremenog menadžera Ralfa Rangnicka, a Elanga je uzbuđena dolaskom ovog čovjeka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Možete vidjeti kako Ajax igra u Evropi. On je sjajan menadžer s fantastičnim rekordom u Evropi. Vidio sam koliko je dobar u razvoju mladih igrača, tako da je to jedan od razloga zašto sam stvarno uzbuđen što ću raditi s njim".

"Očito smo fokusirani na to da snažno završimo sezonu, ali također se osjećamo vrlo, vrlo pozitivno u vezi sljedeće godine", zaključio je 20-godišnji talent.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi