Mnogi igrači Uniteda će itekako zažaliti zbog toga što nije izborena Liga prvaka

Smanjenje plata za 25 posto

Mnogi igrači Uniteda će itekako zažaliti zbog toga što nije izborena Liga prvaka

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Uniteda morat će pretrpjeti smanjenje plata zbog neuspješne sezone.

Jedan od glavnih ciljeva za United bio je plasman u Ligu prvaka, no sada je preostalo samo da se vidi hoće li Crveni vragovi naredne sezone igrati u Evropskoj ligi ili Konferencijskoj ligi, pošto je postalo jasno da ne mogu završiti među četiri najbolje ekipe u Premiershipu.

Ne treba ni napominjati kakvo je to poniženje za United, a prema tvrdnjama dobro informisanih novinara Athletica, mnoge zvijezde imaju u ugovorima stavku prema kojoj se obvezuju na smanjenje plata za 25 posto ako klub ne uspije da se plasira u Ligu prvaka.

Bila je ovo sumorna sezona za Manchester United, koji je pobijedio u samo tri od prethodnih 12 utakmica, a izgleda da će propustiti mjesto u prva četiri Premier lige.

Ostale su im samo dvije utakmice do kraja, a imaju, čini se, nedostižnih pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Arsenalom.

Najplaćeniji igrači Uniteda su David De Gea, Jadon Sancho i Raphael Varane, koji zarađuju preko 17,5 miliona funti godišnje i oni će itekako osjetiti na bankovnim računima smanjenje koje ih očekuje.

Nekima poput Pogbe, Matića, Lingarda ili Mate svakako ističe ugovor na ljeto, tako da se njih to smanjenje ni ne tiče osim ako potpišu nove ugovore, ali se vjeruje da će većina napustiti klub.

Nakon njihove posljednje domaće utakmice sezone protiv Brentforda u ponedjeljak, 2. maja, Ragnick je priznao da nije zadovoljan svojim vremenom na čelu Crvenih vragova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nijemac će sljedeće sezone preuzeti savjetničku ulogu u klubu, a ujedno će preuzeti i reprezentaciju Austrije, dok će ekipu voditi proslavljeni nizozemski stručnjak Erik ten Hag, koji je s mnogo uspjeha vodio Ajax.

"Nisam potpuno zadovoljan s tih šest mjeseci. Očekivao sam da ću se kvalificirati u Ligu prvaka, to je bio cilj koji smo imali. Posebno nisam zadovoljan rezultatima u proteklih pet-šest sedmica. No, moram reći da nam je nedostajalo mnogo igrača zbog povreda. Bilo je dobrih momenata, ali općenito, nedostajala nam je dosljednost, morali smo mnogo više", poručio je Rangnick.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ove godine su toliko losi da im ni sudije nisu uspjele nagurati 4. mjesto.
0 3
MaDaj
“ Najplaćeniji igrači Uniteda su David De Gea, Jadon Sancho i Raphael Varane, koji zarađuju preko 17,5 miliona” a Ronaldo igra za sendvič
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije