Osramotio ih fotografijom iz svlačionice Barce, a sad mu Chelsea spremio najbrutalniju moguću osvetu

Aubameyangu se sve obilo o glavu

Osramotio ih fotografijom iz svlačionice Barce, a sad mu Chelsea spremio najbrutalniju moguću osvetu

E. Čaušević

Iskusni napadač Pierre-Emerick Aubameyang nedavno je izazvao bijes navijača i čelnika Chelseaja jer je išao da gleda El Clasico, a zatim je otišao u svlačionicu Barcelone i sa bivšim saigračima slavio pobjedu. Špekulisalo se da će Plavci zbog toga odmah s njim raskinuti ugovor, no sada su se odlučili za još bolniju osvetu.

Aubameyang je ljetos stigao u Chelsea upravo iz Barcelone za oko 15 miliona eura, ali ispostavilo se na kraju da je napravio nevjerovatnu grešku i jasno je da je i sam svjestan toga.

Gabonac je sve iznenadio odlukom da nakon fantastične polusezone napusti Barcu i vrati se u Englesku, te je potpisao za Chelsea. No, dolazak na Stamford Bridge mu je sigurno najveća greška u karijeri i sada pokušava da spasi što se spasiti da.

Jasno je da Aubameyang na ljeto želi da promijeni klub, a to je nedavno i jasno pokazao. On se neočekivano pojavio u svlačionici Barcelone gdje je s dojučerašnjim saigračima slavio pobjedu protiv Real Madrida što je u Londonu napravilo pravi haos.

U Chelseaju su bili bijesni zbog Aubinog ponašanja jer je takav potez jednostavno neprihvatljiv. Špekulisalo se da će Chelsea kazniti Aubameyanga raskidom ugovora, ali čini se da su se predomislili.

Oglasi

Engleski mediji navode da su u Chelseaju shvatili da bi raskidom ugovora samo omogućili Aubameyangu da se bez problema vrati u Barcelonu ili na kraju krajeva pronađe novi kluba i očito je da to žele izbjeći.

Čelnici Chelseaja žele da kazne Aubameyanga zbog svog neprihvatljivog ponašanja i spremni su na brutalnu kaznu samo kako bi mu pokazali koliko je pogriješio.

Naime, o Aubinom povratku u Barcelonu se uveliko priča i čak je spreman da igra za minimalac samo da se vrati na Camp Nou, ali u Chelseaju to žele izbjeći. Oni pod svaku cijenu sada žele da spriječe Gabonca da ide u Barcu samo jer je ponizio klub svojim ponašanjem.

Chelsea neće raskinuti s njim ugovor i omogućiti mu da ode bez obeštećenja, te su poručili da može ići samo ukoliko za njega neko plati 15 miliona eura, a već sada je jasno da to Barcelona neće ni pomisliti da uradi.

U Chelseaju žele da Aubameyang napusti klub na ljeto, no glavni cilj im je da mu pokvare povratak u Barcelonu i da on završi u nekom drugom klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, interes za njega pokazao je Inter koji Plavcima nudi da Aubameyanga dovedu na posudbu i sigurno je da će to Chelsea radije pristati da uradi nego da 33-godišnjeg napadača puste da se vrati u Barcelonu.

Odlaskom u svlačionicu Barce htio se izboriti za raskid ugovora, ali sada mu se sve to žestoko obilo o glavu jer ni slutio nije da će mu Chelsea spremiti tako brutalnu osvetu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi