Eldar Mehmedović ponovo u Premijer ligi BiH? Već su uspostavljeni kontakti

Žele ga na Grbavici

Eldar Mehmedović ponovo u Premijer ligi BiH? Već su uspostavljeni kontakti · Saznajemo

Edmir Škorić

Fudbalski klub Željezničar danas se na Grbavici protiv Posušja spasio poraza golom u zadnjoj minuti, ali jasno je da će Plavima biti neophodna svježa krv u nastavku sezone.

Da Selimović nije glavom pogodio za 1:1 protiv Posušja, Željezničar bi pretrpio deveti poraz, što je previše za klbu tog renomena nakon samo 15 kola. Jasno je da postoji puno stvari koje ne funkcionišu u ekipi i da će biti potrebna nova pojačanja.

Predstavnici Fudbalskog kluba Željezničar već su zasukali rukave i bacili se u potragu za igračima koji bi trebali donijeti neophodan kvalitet i unaprijediti igru ekipe, a SportSport.b saznaje da je na radaru bivši igrač Slobode iz Tuzle Eldar Mehmedović.

Mehmedović je prošle sezone bio jedan od najboljih pojedinaca Slobode, pa mu je to omogućilo transfer u zagrebačku Lokomotivu. Ipak, nije se nametnuo u HNL-u, nije dobio puno prostora za igru, pa je odlučan da promijeni sredinu.

Za njega je interes pokazala upravo Sloboda, ali mu se istovremeno nadaju na Grbavici. Prema saznanjima portala SportSport.ba, već postoje određeni kontakti između Željezničara i igrača, a sve će se ubrzo znati.

Mladi reprezentativac sa preko 50 nastupa u Premijer ligi

20-godišnji Mehmedović član je U21 reprezentacijE BiH za koju je upisao šest nastupa, a debitovao je prošle godine u junu. Prethodno igrao i za U19, U17 i U15 selekcije bh. reprezentacije.

Ofanzivni veznjak, koji može da igra i na krilu, ponikao je na Tušnju i kao igrač Slobode ima 54 zvanična seniorska nastupa i šest golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On bi mogao biti samo jedno u nizu pojačanja Željezničara tokom zimske pauze, ali i neki drugi timovi bacili su oko na talentovanog ofanzivca i razmatart će mogućnost njegovog dovođenja.

Nije stigao debitovati u dresu Lokomotive iako je imao velika očekivanja kada je stigao u Zagreb, pa je sasvim opravdana njegova želja da napusti Hrvatsku i da se vrati u BiH gdje bi mogao da nastavi sa razvojem karijere i da iskaže sav svoj potencijal, a on nije upitan.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Stupcanica rijetko kada izgubi
3 0
realista1982
Šta Sabrina uradi sa momka,čiji je potencijal za naše uslove velik i sve zbog uzimanja para na brzinu, umjesto da ide igrati gdje će imati mjesta!!!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi