Eldin Adilović novi igrač Kayseri Erciyesspora

Adilović potpisao Kayserisporu

Eldin Adilović novi igrač Kayseri Erciyesspora

D. Kurbegović

Iako su se navijači Željezničara nadali da će njihov napad pojačati 29-godišnji Eldin Adilović, od toga barem narednih godinu dana neće biti ništa. Zeničanin je prema natpisima medija u Turskoj potpisao za ekipu Kayseri Erciysspor na godinu dana, a ovo će mu biti ukupno treći klub u ovoj zemlji.

Podsjetimo da je robusni napadač prije dvije sezone iz Željezničara prešao u Samsunspor, da bi nakon godinu dana prešao u Sanliurfaspor, gdje nije imao dobru epizodu, budući da klub nije ispoštovao dogovoreno iz ugovora. Sjajni napadač nije imao izbora nego svoja prava potražiti preko UEFE, koja je presudila u njegovu korist, te je Adilović dobio što je stajalo u ugovoru, a postao je i slobodan igrač.

Nakon dva mjeseca službeno je i pronašao novi klub, Kayseri Erciysspor jedan je od najbogatijih klubova u drugom rangu takmičenja nogometa u Turskoj, njihov cilj je povratak u društvo najboljih klubova u ovoj zemlji, tako da su u ovom prelaznom roku doveli i nekoliko pojačanja.

Za ovaj klub dvije sezone je nastupao i bivši bh.reprezentativac Senijad Ibričić, koji je ovog ljeta potpisao za Karsiyaku.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Adilović je u svojoj karijeri pored Čelika i Željezničara nastupao za slovenske Interblock, Goricu i Lendavu, azerbejdžanski Mughan i mađarski Gyor. U dresu Željezničara u sezoni 2011/12 bio je prvi strijelac Premijer lige sa 20 postignutih golova

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.