Golman rođen u BiH stiže u klub koji je jučer ostao bez Garetha Balea

Nakon deset godina napušta Englesku

Golman rođen u BiH stiže u klub koji je jučer ostao bez Garetha Balea

Samir Mlaćo
Nekadašnji mladi reprezentativac naše Eldin Jakupović kreće u nove izazove. Naime, Jakupović je napustio engleski Everton i skrasio se u timu američkog Los Angelesa, članom MLS-a.

Jakupović je posljednjih deset godina proveo u Engleskoj i stiže kao veliko pojačanje.

“Iz našeg prvog razgovora jasno je bilo da će Eldin biti velika snaga za našu grupu golmana“, rekao je generalni direktor ovog kluba John Thorrinton.

“On je golman se velikim iskustvom i uzbuđeni smo što će postati dio naše porodice“, dodao je on.

U Engleskoj je Jakupović branio i za Leicester Cit, Hull City, Leyton, a prvi profesionalni angažman imao je u švicarskom Grasshopersu. Branio je i za FC Thun, a zatim rusku Lokomotivu iz Moskve, te grčke timove Olimpijakos Voli i Aris iz Soluna.

Jakupović je rođen u Kozarcu, nastupio je za mladu reprezentacije naše zemlje, no zatim je zaigrao za selekciju Švicarske. Upisao je ukupno osam nastupa Švicarce, a onda 'nestao' kada je u pitanju reprezentacija.

Oglasi

Sa obzirom da ima 37 godina jasno je da će napraviti kvalitetan ugovor u veoma zanimljivoj ligi i imati pred sebe nove izazove. Očekuje se da bude 'jedinica' svog tima, s obzirom da je najavljen kao veliko pojačanje uz bogat CV.

 U novom klubu čiji vlasnik je i investitor u FK Sarajevo Vincent Tan,  očekuju ga i dvije velike zvijezde kao što su Giorgio Chiellini i Carlos Vela.

Jučer  je ovaj klub napustio Velšanin Gareth Balle koji je zvanično završio igračku karijeru. Između ostalih zahvalio se i svom posljednjem klubu s kojim je osvojio MLS Kup.

"Nakon pažljivog razmatranja, najavljujem da se odmah povlačim iz klupskog i međunarodnog fudbala.

Osjećam se nevjerovatno sretnim što sam ostvario svoj san da se bavim sportom koji volim. To mi je zaista pružilo neke od najboljih trenutaka u mom životu. Najveći od maksimuma u 17 sezona, to će biti nemoguće ponoviti, bez obzira na to što mi sljedeće poglavlje sprema.

Od mog prvog dodira u Southamptonu do posljednjeg sa LAFC-om i svega između, oblikovalo je klupsku karijeru na koju sam neizmjerno ponosan i zahvalan. Igrati i biti kapiten za svoju zemlju 111 puta je zaista bilo ostvarenje sna.

Iskazati svoju zahvalnost svima koji su odigrali svoju ulogu na ovom putu, čini se nemogućim. Osjećam se dužnom mnogim ljudima što su pomogli da promijenim svoj život i oblikujem svoju karijeru na način na koji nisam mogao ni sanjati kada sam počeo sa devet godina“, rekao je Bale.

 

Top Komentari

Mowzilla
A to je onaj sto je 2000. i neke izjavio da bi dosao u bh. repku da se odmori, a da 2014. stoji na raspolaganju za SP. Nije interesantno...
3 0
user1574859714
Zar ovaj covjek nos igra haha a bas je puno branio po Engleskoj haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi