Eleke: Molio sam Olimpiju da ostavi Nikolića

Šokirao britanski BBC

Eleke: Molio sam Olimpiju da ostavi Nikolića

Čelnici Olimpije odlučili su jučer uručiti otkaz treneru Marku Nikoliću. 

Naime, srbijanski stručnjak je u utakmici između Olimpije i Zavrča nazvao Blessinga Elekea "crnim idiotom" nakon što se Nigerijac presporo vraćao ka centru, a takav postupak u timu iz Ljubljane nisu željeli tolerisati i uslijedio je sporazumni raskid saradnje. 

Koliku je pažnju izazvao ovaj rasistički komentar najbolje pokazuje činjenica da je britanski BBC odmah pojurio da dobije informacije iz prve ruke, a odgovor koji je dao Blessing Eleke je više nego iznenađujući.

"Nikolić nije mislio to što je rekao, izgovorio je samo zato što je bio ljut. Zbog toga sam sada i ja ljut i tužan. On je porodičan čovjek i zbog mene je ostao bez posla. Ne mislim da je on rasista. Preklinjao sam klub da ostane Nikolić, ali je predsjednik bio taj koji je donio konačnu odluku. Nisam mogao ništa da uradim", izjavio je razočaran Eleke. 

Nakon 30 odigranih kola, Olimpija zauzima prvo mjesto na tabeli sa dva boda više u odnosu na Maribor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi