Olimpija odustala od Harryja Redknappa
FOTO: EPA

Ne želi ga Milan Mandarić

Olimpija odustala od Harryja Redknappa

Iskusni Harry Redknapp neće preuzeti Olimpiju iz Ljubljanu.

Ranko Stojić, koji obnaša funkciju direktora kluba, prošle sedmice je objavio informaciju da je 68-godišnji trener Harry Redknapp ozbiljan kandidat za preuzimanje prvoplasirane Olimpije. 

Na kraju od cijele priče neće biti ništa, jer je predsjednik Milan Mandarić, koji je Harryja Redknappa angažovao dok je bio vlasnik Portsmoutha, donio odluku kako je Olimpiji potreban trener koji razumije slovenski mentalitet.

"Ne smijemo si dopustiti ni najmanju grešku, jer previše toga je na kocki. Trebamo nekoga ko razumije Sloveniju, kome ovdašnji mentalitet i okružje nisu strani. Uvjeravam vas da Redknapp neće biti trener Olimpije jer bi to donosilo previše rizika", izjavio je Mandarić za tamošnje medije. 

Redknapp je bez posla od februara prošle godine kada je napustio QPR. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi