Rasizam ga ipak koštao: Nikoliću otkaz u Olimpiji

"Napravio je prestup koji se ne može tolerisati"

Rasizam ga ipak koštao: Nikoliću otkaz u Olimpiji

Srbijanski stručnjak Marko Nikolić više nije trener ljubljanske Olimpije, saopšteno je iz slovenačkog kluba.

Do raskida saradnje došlo je nakon kazne od sedam utakmica suspenzije, zbog koje bi Nikolić bio onemogućen voditi ekipu do kraja sezone.

Nikolić je kažnjen nakon što je uvrijedio svog tamnoputog fudbalera, kojeg je nazvao "crnim idiotom", a takav postupak u Olimpiji nisu mogli tolerisati.

"Odluka nije bila laka, ali kao predsjednik nisam imao drugih opcija. Nikolić jeste dobar trener, ali je napravio prestup koji se ne može tolerisati. Dugo sam u fudbalu, ali ovako nešto nikad nisam doživio. Klub poput Olimpije mora biti uzor ponašanja u sportu", rekao je predsjednik Olimpije Milan Madarić.

Nakon 30 odigranih kola, Olimpija zauzima prvo mjesto na tabeli sa dva boda više od drugoplasiranog Maribora, koji je aktuelni šampion ove zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi