Električari "poludjeli" u sudijskoj nadoknadi, Sutjesci fortuna ovaj put okrenula leđa

Mečevi drugog pretkola Lige prvaka

Električari "poludjeli" u sudijskoj nadoknadi, Sutjesci fortuna ovaj put okrenula leđa

Admin Čaušević

Odigrana su još tri meča drugog pretkola Lige prvaka, a derbi večeri se igrao na Philipps stadionu Eindhovenu.

PSV i Basel su odigrali sjajan meč. Gledaoci su mogli uživati u dobrom fudbalu. Viđeno je mnoštvo golova, a konačan rezultat glasio je 3:2.

Električari su poveli u 14. minuti preko Brume, u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena stvari je na početak vratio Ajeti.

U 79. minuti gosti iz Švicarske su stigli do preokreta kada je na asistenciju Zuffija pogodio Alderete i tada se činilo da će Basel kući pjevajući.

Ipak to se nije desilo jer je PSV u posljednjim minutama zabio dva gola. Lammers je u 90. minuti izjednačio na 2:2, a tri minuta kasnije za veliko slavlje među domaćim navijačima pogodio je Malen.

Veliki korak ka plasmanu u treće pretkolo elitnog takmičenja napravio je Kopenhagen. Danci su sa sigurnih 0:2 pobijedili TNS. Pogađali su Sotiriou u 18. minute te Skov iz penala u 61. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

APOEL je "osvojio" Nikšić s 0:1. Prvaku Kipra bio je dovoljan jedan gol za važan trijumf. U 42. minuti iz penala je pogodio De Vincenti. Sutjeska je mogla izvući povoljniji rezultat, ali je Nikolić u 69. minuti promašio penal pogodivši prečku.

Top Komentari

Dobojlija
Causevicu ,jel ti pamet jos na onim sisuljama preko drine ,da ne znas ni rezultat PSV pobijedio Basel 3:2
0 6
rajvosa46
Prvi put čujem za nadimak "električari".
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi