Eliomar nedugo nakon napuštanja Širokog Brijega pronašao novi klub

Brazilac karijeru nastavlja u komšiluku

Eliomar nedugo nakon napuštanja Širokog Brijega pronašao novi klub

Brazilac Eliomar Silva je bio slobodan igrač od kada je napustio NK Široki Brijeg, po okončanju prošle sezone.

Ipak, 31-godišnji Eliomar nije dugo tragao za novim angažmanom, a pronašao ga je u komšiluku - u Srbiji.

Naime, srbijanski mediji su saopštili da je bivši fudbaler Šiorkog od jučer igrač Mladosti iz Lučana.

Njegovim angažovanjem je trener pomenutog superligaša Nenad Milanović riješio jednu od dilema u igračkoj slagalici za novu sezonu.

Inače, Eliomar je dres Širokog nosio jednu sezonu. Za tim sa Pecare je u Premijer ligi BiH odigrao 20 utakmica i postigao dva gola.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Eliomar je značajan dio svoje karijere proveo u Srbiji. Još 2007. godine je iz rodnog Brazila stigao u Javor iz kojeg je 2013. prešao u Partizan.

Ipak, u crno-bijelom dresu se nije proslavio, pa ga je Partizan slao na nekoliko posudbi prije nego što je 2016. godine kao slobodan igrač ponovo postao član Javora. U Široki je stigao na ljeto 2018.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi