Bosanca koji je igrao pod zastavom druge zemlje u svom klubu predstavio bivši reprezentativac BiH

Fazlić u Sloveniji

Bosanca koji je igrao pod zastavom druge zemlje u svom klubu predstavio bivši reprezentativac BiH

E. Škorić

Mladi švicarski nogometaš Elmedin Fazlić postao je novi član Domžala. Dvadesetogodišnji odbrambeni igrač sa slovenskim prvoligašem potpisao je ugovor na 2,5 godine.

Fazlić je karijeru počeo graditi u Lausannei, a potom u Liestalu, da bi zatim prešao u Basel. Tamo je igrao za rezerve, a kada već nije dobio pravu šansu, odlučeno je da napusti klub i da pređe u Sloveniju.

"Već sam trenirao s ekipom, pa znam kako stvari stoje. Prvi put sam otišao iz Švicarske i prelazak u 1. SNL svakako je veliki izazov za mene", rekao je 20-godišnji stoper po dolasku u Domžale, zaduživši dres s brojem 71.

186 centimetara visoki defanzivac bosanskohercegovačkih korijena pet je godina igrao za mlađe selekcije Švicarske u raznim dobnim kategorijama (do U19). Ove sezone upisao je pet nastupa za mladu ekipu Basela, koja inače igra u trećem rangu švicarskog nogometa.

"Cijeli omladinski staž proveo sam u Baselu, puno sam naučio, tako da u novu sredinu dolazim optimističan", dodao je.

Oglasi

"Elmedin je novi igrač koji pripada našem sistemu rada. Radi se o mladom nogometašu koji ima veliki potencijal i pokazuje neizmjernu želju za napretkom. Nogometno se školovao u jednom od najboljih klubova u Švicarskoj, igrao za mlade reprezentacije, što znači da ima određenu kvalitetu. Trenirao je s nama dosta dugo, odigrao je i tri pripremne utakmice. Zbog problema s povredama i odlascima htjeli smo se pojačati na stoperskoj poziciji prije nastavka prvenstva, pa mi je drago da smo to uspjeli riješiti", rekao je sportski direktor slovenačkog klbua i bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić.

On je treće pojačanje Domžala u ovogodišnjem zimskom prijelaznom roku, nakon Mirze Hasanbegovića i Amadeja Brecla.

Domžale se nalaze na petom mjestu u Prvoj ligi Slovenije sa 31 bodom i imaju čak 17 bodova manje od lidera Olimpije.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Pauza u Sloveniji završava, pa će Domžale narednog vikenda ugostiti Tabor Snežanu u 21. kolu, što bi mogao biti ujedno meč u kojem će Fazlić debitovati.

Iako ima bh. korijene, igrao je dakle za mlađe selekcije Švicarske i do sada se nije dovodio u vezu sa reprezentacijom BiH, za koju očito ima pravo nastupa u slučaju da dođe do želje s obje strane i eventualno da sam Fazlić napravi značajan korak u karijeri i iz Domžala ode u neki veći evropski klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti