Elvedin Aletić: Prvo kolo smo svi čekali, tri boda su prioritet

Nogometaš Bratstva za SportSport.ba

Elvedin Aletić: Prvo kolo smo svi čekali, tri boda su prioritet

E. Oštraković

Sezona u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine kreće danas, a nogometaši Bratstva iz Gračanice na svom terenu dočekat će ekipu Goražda.

Gosti nisu nimalo naivna ekipa, ali je Bratstvo favorit na domaćem terenu, te je sigurno da žele startati sa pobjedom.

Za SportSport.ba govorio je Elvedin Aletić, bivši nogometaš GOŠK-a koji je u Gračanicu stigao kao veliko pojačanje.

"Ove sezone sam stigao u Bratstvo i nadam se da ću opravdati ono što klub očekuje od mene. Imali smo dosta utakmica u pripremnom periodu. Neke smo odigrali lošije, neke malo bolje, ali pauza je bila duga pa se to sve odrazilo na igrače. Ipak, prvo kolo je došlo, a to smo svi dugo čekali. Nadam se dobroj igri i naravno pobjedi. Tri boda za dobar početak su prioritet", rekao je Aletić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kandidaturu za borbu za prvo mjesto istakli su GOŠK i Jedinstvo.

"Liga je dosta izjednačena i mala je razlika između svih ekipa. Ipak, smatram da GOŠK ima najveće šanse. Imaju odličnog trenera i dobro posloženu ekipu sa dosta igrača od prošle sezone. Bratstvo je tu. Imamo dobru ekipu i ako nam se otvori prilika iz drugog plana naravno da ćemo je probati iskoristiti", završio je Elvedin Aletić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi