Elvedin Beganović ostaje na klupi Rudara iz Kaknja

Dobio povjerenje čelnika kluba

Elvedin Beganović ostaje na klupi Rudara iz Kaknja

S. Mlaćo

Na današnjoj sjednici rukovodstva FK Rudar iz Kaknja odlučeno je da će Elvedin Beganović i u narednoj sezoni biti šef stručnog štaba tima iz Kaknja.

 Čelnici Kakanjaca zadovoljni su radom Beganovića, a treba istaći da je Rudar već napustilo nekako veoma bitnih igrača.

"Postigli smo korektan dogovor i zacrtali nove ciljeve i ambicije. Sigurno da nisam zadovoljan plasmanom u minuloj sezoni jer smo mogli i morali postići znatno više. U novu sezonu ulazimo s ciljem da podmladimo momčad i da okosnicu tima čine igrači koji su ponikli u klupskoj školi. U planu imamo vratiti neke domaće igrače koji su iz raznih razloga proteklih sezona igrali u drugim klubovima. Realno je da trebamo četiri prava igrača koji bi nas pojačali, po jedan u svakoj liniji, ali to će zavisiti od povratka naših bivših igrača. Moramo biti spremni na nove izazove, igrati značajnu ulogu jer će naredna sezona po svemu sudeći biti možda i najzanimljivija s obzirom da će čak šest novih klubova biti u konkurenciji", istakao je Beganović, prenosi rudarkakanj.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednim danima će biti poznat i tačan datum prozivke, dok je Skupština Rudara zakazana u petak u 14 sati. Nakon same Skupštine, biti će mnogo jasnija situacija oko igračkog kadra kluba, te samih ambicija za narednu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije