Elvedin Begić se obratio klubovima i od njih zatražio partnerski odnos

Još uvijek bez konačnog dogovora

Elvedin Begić se obratio klubovima i od njih zatražio partnerski odnos

Edmir Škorić

I danas je Nogometni savez BiH okupio predstavnike klubova na videokonferenciji, a jedna od tema je naravno mogućnosti da se sezona 2019/20 privede kraju.

Još uvijek nema konkretnih odgovora sa nekoliko prethodnih videokonferencija, pa se nadamo da bismo danas mogli vidjeti neki napredak u tvom pravcu. Sastanak je počeo, doduše s 15 minuta zakašnjena zbog problema s internet konekcijom, ali je i dalje pitanje možemo li očekivati kraj sezone na zelenom terenu. Ista je, podsjećamo, prekinuta prije skoro dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa.

Razgovaralo se i o financijskoj pomoći klubova, nakon što su iz Svjetske nogometne federacije proslijedili pomoć Nogometnom savezu BiH.

Neslužbeno, danas je između ostalog napomenuto na sastanaku da je činjenica da je iz manjeg bh. eniteta dostavljena odluka da neće dozvoliti utakmice do 1. jula, što svakako stvara probleme u želji da se postigne konačan dogovor o nastavku sezone. S druge strane, iz Federacije nije stigla nikakva slična odluka o zabrani održavanja sportskih manifestacija.

Prvi čovjek NFSBiH Elvedin Begić je između ostalog naglasio da se UEFA-i treba dostaviti odluka do kraja maja.

Iz Saveza su ponovo naglasili kako oni ne mogu da donose odluke dok je ovakvo stanje i da je i dalje najvažnije ono što donesu državni nadležni organi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, prema riječima Begića, Savezu je u svemu ovome neophodna pomoć klubova, koji moraju da se spremaju za ono što ih čeka u slučaju nastavka prvenstva. Pitao ih je i da li obavljaju razgovore s lokalnim zajednicama i da li razmišljaju o svim procedurama oko organizacije utakmica, kako domaćih, tako i gostujućih te da li razmišljaju o tome kako da izvrše neophodnu socijalnu distancu.

Sve u svemu, čini se da je pred svima postavljen težak zadatak, a vremena je svakim danom sve manje.

Top Komentari

tcity055
Smece jedno vec se dodvoravas Zeljkovicu. Ako nisi spreman da doneses odluku vrati novac FIFI i UEFI i daj odma ostavku. Umjesto da grizes na svaki nacin da se igra ti sputavas i ove sto hoce KUP da igraju.
5 1
Adohordas
****m vam mame svima u savezu a posebno ko koci nastavak prvenstva,ljudi dok je vrijeme treba na bilo koji nacin sprijeciti da vico konjina zeljkovic postane predsjednik saveza jer on unistava bh fudbal...hajde da napravimo nekad nesto
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi