Zeljković tek potpisao, a Sarajevo dogovorilo još dva velika pojačanja!

Zvanične objave u narednim danima

Zeljković tek potpisao, a Sarajevo dogovorilo još dva velika pojačanja! · Saznajemo

E. Čaušević

Elvir Duraković je odličnim igrama u dresu Igmana postao jedan od najtraženijih igrača u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Još prije završetka sezone uspostavljeni su kontakti s Borcem, no čini se da je ovaj lijevi bek dobio i primamljiviju ponudu i to od Sarajeva koje je pored Durakovića čini se završilo dolazak i Aleksandra Vukotića.

Igman je prošlog vikenda uspio da izbori opstanak u Premijer ligi, ali jasno je da će klub iz Konjica teško ovog ljeta uspjeti zadržati jednog od najboljih igrača, a to je svakako Elvir Duraković.

Oaj 23-godišnji Bugojanac oduševio je igrama u minuloj sezoni i na sebe je skrenuo pažnju, a nagrađen je i pozivom Faruka Hadžibegića jer se našao na širem spisku reprezentacija Bosne i Hercegovine pred mečeve protiv Portugala i Luksemburga.

Prije nekoliko dana objavili smo da se bh. premijerligaši interesuju za potpis Durakovića, a pored Sarajeva u borbu za njegov dolazak pokazao je i banjalučki Borac.

Međutim, kako saznajemo iz izvora bliskih igraču Duraković se nalazi pred potpisom za Sarajevo i ovaj transfer je pred samom realizacijom. Bordo klub je uspio da nadmaši ponudu Borca, a Durakovića ćemo kako stvari stoje od nove sezone gledati u dresu Sarajeva.

Oglasi

Sigurno je da će Duraković biti veliko pojačanje za Sarajevo, a iako je imao ponuda i iz inostranstva odlučio je očito ostati u najjačem rangu bh. fudbala barem još jednu sezonu.

Elvir Duraković
Elvir Duraković FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: DF

Statistika

13 nastupa
7 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

Također, čini se da Duraković neće biti jedino pojačanje koje će u narednom danima biti predstavljeno u klubu s Koševa.

U narednim danima novi član Sarajeva će najvjerovatnije postati i Aleksandar Vukotić koji je kako saznajemo dogovorio sve uslove s bordo klubom.

Vukotić u Sarajevo stiži nakon što je pet godina proveo u Belgiji gdje je nastupao za SK Beveren s kojim je imao ugovor do kraja ove sezone. Nekoliko puta bio je blizu potpisa za Sarajevo, a čini se da su čelnici kluba s Koševa konačno uspjeli da završe njegov dolazak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 27-godišnji defanzivac je već nastupao u Premijer ligi s dosta uspjeha u dresu Krupe u kojoj je igrao tri sezone i pružao je odlične partije. Prije toga u Srbiji je još igrao za Slogu Kraljevo i Dolina Padina.

Sarajevo je danas potvrdilo i dolazak Samira Zeljkovića, a sigurno je da će potpisi Durakovića i Vukotića biti dodatna velika pojačanja za odbranu bordo tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli1946
Sila moć
5 2
user1674297497
Valjda će sad moći parirati Zrinjskom,dobre igrače dovode ,plus ovo što vec imaju,za nadu ligu moraju se boriti za 1 mjesto, nema više opravdanja
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi