Elvir Koljić Rumunima otkrio šta mu je pisao Edin Džeko

Uvijek podrška

Elvir Koljić Rumunima otkrio šta mu je pisao Edin Džeko

E. Škorić

Bivši reprezentativa BiH Elvir Koljić blizu je povratka na terene nakon što se oporavio od još jedne teške povrede.

Koljić je u septembru prošle godine obnovio povredu tetive koljena. I kad god uhvati formu, nesretni napadač doživi novu povredu. No, ne odustaje. Oporavlja se uspješno i u Antaliji trenutno normalno trenira sa ostatkom rumunske ekipe Universitatea Craiova.

Iako još nije zaigrao, očekuje se da će ubrzo dobiti šansu, možda već u nedjelju protiv beogradskog Partizana u posljednjoj provjeri prije nastavka sezone u Rumuniji.

Trener Craiove Eugen Neagoe je odlučio da Koljić ne odigra ni minutu do sada u Antaliji, a obrazložio je to riječima da "to nije pametno s obzirom na obilne kiše u Antaliji" i da nema potrebe da se ponovo riskira s njim.

Koljić je bio odsutan pet mjeseci nakon posljednje povrede, a podršku je dobio i od nekih bivših saigrača iz reprezentacije BiH. Između ostalog, priznaje da mu je pisao Edin Džeko.

"Džeko je moj idol i bio sam sretan zbog njega i njegovih golova nedavno. On je izvanredan dečko, klasa. I sad mi je pisao, pitao me kako sam, kao i svaki put kad sam bio povrijeđen. I razgovaram s ostalim dečkima iz reprezentacije, iammo jako dobar odnos", izjavio je Koljić, uvjeren da će se vratiti još jači nakon povrede.

Oglasi

"Pokušavam biti najbolji u svakoj utakmici, ali bit će teže nakon povrede, mada sam uvjeren da ću se vratiti u najboljoj formi. Naravno da još možemo biti prvaci, imamo dobru ekipu i bez mene", rekao je Koljić.

Smatra da će njegov tim biti jedan od glavnih konkurenata za titulu.

"Sve ovisi o nama, ako budemo igrali dobro bit ćemo najbolji u prvenstvu. Mislim da ćemo se za naslov boriti s CFR Clujem, čak i ako postoje i druge dobre ekipe poput Rapida i FSCB je također dobar, ali vidjet ćemo".

27-godišnji napadač je ove sezone prije nesretne povrede upisao sedam nastupa u rumunskom prvenstvu. Prethodno je igrao u Premijer ligi za Krupu i Borac, bio je i član poljskog Lecha, a za BiH je sakupio četiri nastupa. Taj broj bio bi mnogo veći da nije bilo nesretnih povreda.

Nema nikakve sumnje da bi povratkom u formu skrenuo ponovo pažnju selektora BiH Faruka Hadžibegića, koji će svoj prvi spisak na klupi Zmajeva saopštiti u martu.

Craiova je nakon 21 kola tek peta na tabeli sa 38 bodova. Vodeći je Farul Constanta sa 45 bodova, Cluj ima 44, FCSB 38, a Rapid također 38. Naredne utakmice igraju seza vikend 20./21. januara. Koljićeva Craiova gostovat će Botosaniju.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Najbaksuzniji naš internacionalac...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi