Poslije pet mjeseci Elvir Koljić se vratio na teren nakon ko zna koje povrede
Foto: Screenshot

Bh. napadač se vratio

Poslije pet mjeseci Elvir Koljić se vratio na teren nakon ko zna koje povrede

E. Ganibegović

Bosanskohercegovački napadač Elvir Koljić kroz karijeru nikako nema sreće kada su u pitanju povrede. Danas se po ko zna koji put ponavlja slična vijest o njemu - vraća se nakon teške povrede.

Elvir Koljić (27) vratio se na teren u zvaničnoj utakmici, nakon skoro šest mjeseci pauze.

Njegova Craiova je u okviru 20. kola rumunske Lige 1 ugostile Hermannstadt i slavio s 2:0, a Koljić je ušao u drugom poluvremenu.

Šansu za igru dobio je u 60. minuti umjesto Rivaldinha, te je odigrao pola sata i sudijsku nadoknadu.

Elvir Koljić je posljednji put igrao za Craiovu 1. septembra 2022. godine u utakmici u kojoj je protivnik bio isti kao i današnji.

U tom meču je Mirel Radoi, tadašnji trener Craiove u 65. minuti morao da izvede Koljića s terena, jer je osjećao bolove. 

Oglasi

Naknadnim medicinskim pretragama utvrđeno je da fudbaler mora da operiše tetivu femura, što mu je u prošlosti pravilo velike probleme.

Podsjetimo, Elvir Koljić je u ljeto 2018. godine potpisao ugovor sa Craiovom, nakon što je tim iz Oltenija isplatio iznos od 450.000 eura Krupi. 

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine startao je vrlo dobro, ali višestruke povrede su zaustavile njegov uspon, tako da nije napravio transfer u inostranstvo kakav je namjeravao. 

Za četiri i po godine Elvir Koljić je za Craiova Universitet zabilježio samo 102 utakmice, tokom kojih je postigao 33 gola i upisao 13 asistencija.

Što se reprezentacije Bosne i Hercegovine tiče, upisao je četiri nastupa i nije bio strijelac nijednom. 

Promo

Top Komentari

StarMo1905
Dobar igrac, steta zbog povreda
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi