Za razliku od marta, sada reprezentacija ima Generala

Pojačanje u stručnom štabu

Za razliku od marta, sada reprezentacija ima Generala

Admin Čaušević

Fudbalsku reprezentaciju BiH očekuje poprilično gust raspored u junu, nešto na šta naši najbolji fudbaleri i nisu navikli. 

BiH u posljednjih osam godina redovno propušta velika takmičenja pa popularni Zmajevi uglavnom imaju slobodan juni za odmaranje i punjenje baterija.

To ovaj put neće biti slučaj pošto će izabranici Ivayla Peteva odigrati čak četiri utakmice i to takmičarskog karaktera. Radi se o susretima Lige nacija.

Prvi izazov je već u subotu i to protiv dobro poznatog rivala, selekcije Finske. Pripreme za taj meč su zvanično počele danas u Zenici.

U Trening kampu Saveza su se okupili reprezentativci i stručni štab koji za razliku od martovskog okupljanja ovaj put može računati i na Generala.

Oglasi

Elvir Rahimić se u martu nije mogao pojaviti na okupljanju zbog otežanog prijevoza aviosaobraćajem uslijed ruske agresije na Ukrajinu.

Ipak, situacija se u međuvremenu popravila pa se Rahimić, koji je koordinator omladinskog pogona u CSKA, uredno pojavio u Zenici.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Inače, osim Rahimića, članovi stručnog štaba predvođenog selektorom Ivaylom Petevom još su trener golmana Adi Adilović, kondicioni trener Almir Seferović i videoanalitičar Admir Kozlić.

Nakon duela s Finskom dolazi nam Rumunija, pa zatim slijedi gostovanje Crnoj Gori, a onda 14. juna za kraj prvog ciklusa Lige nacija odigrat ćemo domaći meč s Finskom.

Top Komentari

Mostarac94
Hahahahah ne moze njima ni Tito pomoc
8 1
Chesa
Sretno našim zmajevima????❤️
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi