Embolo novo pojačanje Borussije

Osmo pojačanje tima ovog ljeta

Embolo novo pojačanje Borussije

S. Grebović

Borussia Monchengladbach je dovela već osmo pojačanje ovog ljeta, a najnovija akvizicija kluba Breel Embolo.

Doskorašnji igrač Schalkea potpisao je ugovor saa svojim novim timom u trajanju od četiri godine.

Reprezentativac Švicarske je iz redova Basela 2016. godine stigao u Gelsenkirchen i za to vrijeme postigao deset pogodaka na 48 susreta.

Veliki broj povreda je uzorkovalo na nešto slabiju efikasnost, za šta čelnici Schalkea očigledno nisu imali strpljenja.

"Embola pratimo već nekoliko godina i nastavili smo s tom praksom i dok je boravio u Schalkeu", rekao je  sportski direktor Borussije Max Eberl, te dodao: "Zadnjih godina nije imao sreće sa povredama i sigurno da moramo na taj aspekt obratiti posebnu pozornost".

Inače, Embolo je već osmo pojačanje ekipe ovog ljeta. Prije njega u klub su stigli Alessane Plea, Andreas Pulsen, Michael Lang, Keanan Bennetts, Torben Müsel, Florain Mayer i Jordan Beyer.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

😍 Das neue Auswärtstrikot steht ihm #Breelliant!

Objavu dijeli Borussia Mönchengladbach (@borussia)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi