Novi dresovi Borussije Monchengladbach u konkurenciji za najljepše u narednoj sezoni

Originalnost na prvom mjestu

Novi dresovi Borussije Monchengladbach u konkurenciji za najljepše u narednoj sezoni

S. Grebović

Prošlog vikenda spuštena je zavjesa na ovosezonsko izdanje Bundeslige, a prvi je kroz cilj, kao i prethodnih sedam godina prošao Minhenski Bayern.

Dortmundska Borussija je bila vrlo blizu, ali na kraju nije uspjela skinuti skalp Bavarcima i doći do devete titule prvaka Njemačke. Milioneri su na kraju završili kao drugoplasirani sa 76 bodova, dva manje od Bayerna.

Sada je doba godine kada igrači idu na zaslužene odmore poslije naporne sezone, dok klubovi predstavljaju dresove za narednu. Tako je svjetlost dana ugledala i nova garnitura dresova Borussije Monchengladbach, koja je na prvi pogled sve očarala.

Dresom dominira bijela boja, dok su na samom dnu izmješanje crna i zelena i to u obliku dima. Na sredini je svoje mjesto našao sponzor kluba, Postbank, koji je uokviren u žuti pravougaonik.

Kako su rekli u klubu crna i zelena su bile i ostale prepoznatljivi DNK-a ekipe koja je prije pet godina igrala sa Sarajevom koje je u dvomeču 'isprašila' s visokih 10:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U posljednjem kolu u derbiju protiv Borussije iz Dortmunda igrači Monchengladbacha su prvi put oprobali nove dresove, a taj je susret završen pobjedom Milionera 2:0.

Izgled nove garniture dresova Borussije Monchengladbach pogledajte u našoj fotogaleriji.

Top Komentari

spidic
I kakve veze ima rezultat dortmundske Borusije sa dresovima M'gladbacha?
0 0
Zoilomas
Haha jesu al u qurcuuu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi