Bio je veliki veznjak i zvijezda, ali u Realu nije mogao igrati: Ne mogu ja ovo...
Foto - EPA

Emerson imao problem sa glavom

Bio je veliki veznjak i zvijezda, ali u Realu nije mogao igrati: Ne mogu ja ovo...

Midhat Šljivak

Kroz ekipu Real Madrida prošli su neki od najboljih fudbalera svih vremena, a klub je često dovodio i nešto manje zvijezde koja su igrale za ekipu i tako pokrivale nedostatke velikih zvijezda.

U sezoni 2006/2007 na Santiago Bernabeu je iz Juventusa stigao brazilski veznjak Emerson, ali je u Madridu ostao samo jednu sezonu.

Razlog zašto je nekada sjajni veznjak nakon samo jedne godine odlučio da ode iz Reala otkriva doktor Alfonso del Corral, nekadašnji šef Realovog ljekarskog osoblja.

Emerson je patio od anksioznosti i njemu je svaka utakmica za Real bila veliki pritisak, te je njega naveo kao primjer pod kakvim pritiskom fudbaleri znaju biti.

"Sjećam se jednog slavnog fudbalera Emersona. Publika mu je zviždala iz utakmice u utakmicu, a on to nije mogao da podnese. Rekao nam je: ' Ja ne mogu izaći na teren'. Potpuno je blokirao i više nije mogao igrati na Bernabeu", otkrio je doktor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Emerson je te sezone nastupio u 34 utakmice za Real i nakon toga je odlučio da se vrati u Italiju, gdje je dvije sezone nastupao za Milan, da bi se penzionisao 2009. godine u dresu Santosa.

On je samo još jedan dokaz da i najbolji fudbaleri svijeta teško podnose pritisak, pa nije nikakvo čudo što velike zvijezde često zakažu u ključnim trenucima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Haha u linku stavili Emersona iz Chelsea. Koji idioti
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi