Mogli su im zabiti i 20: Newcastle ponizio Tottenham u utakmici za pamćenje
Nevjerovatne utakmice u engleskoj Premier ligi. Na dva meča postignuto je čak 11 pogodaka (Foto: EPA)

Nevjerovatan meč na St. James Parku

Mogli su im zabiti i 20: Newcastle ponizio Tottenham u utakmici za pamćenje

Midhat Šljivak

Newcastle je na St. James Parku odigrao utakmicu sezone i u direktnom duelu za plasman u Ligu prvaka je deklasirao Tottenham. Bilo je 6:1, a kako su gosti iz Londona izgledali na terenu mogli su primiti i 20 komada.

Duel Newcastlea i Tottenhama trebao je biti derbi 32. kola Premiershipa. Međutim, Spursi se nisu pojavili na današnjoj utakmici i doživjeli su nezapamćenu katastrofu.

Utakmica na St. James Parku riješena je, vjerovali ili ne, nakon devet minuta igre jer je domaći tim stekao tri gola prednosti.

Do vodstva Newcastle stiže u drugoj minuti. Lloris je odbranio udarac Joelintona, ali odbitak u loptu šalje Jacob Murphy za prednost Svraka od 1:0.

Šesta minuta donosi drugi gol Svrakama. Schar sjajno proigrava Joelintona, a Brazilac pogađa za 2:0.

Tri minute kasnije sve je bilo gotovo. Potpuno pogubljena odbrana Tottenhama nije uspjela zaustaviti Jacoba Murphyja koji fenomenalnim udarcem s distance pogađa za 3:0.

Oglasi

Nije se Newcastle zaustavljao i do 21. minute mreža Spursa je bila napunjena. Četvrti i peti pogodak u 19. i 21. minuti postiže Alexander Isak za nevjerovatnih 5:0.

Do kraja prvog poluvremena je bilo još dosta dobrih šansi za domaći tim. Tottenham ih je nekako preživio i na odmor se odlazi vodstvom Svraka od 5:0.

Na otvaranju drugog dijela Spursi dolaze do počasnog gola. Harry Kane je postigao pogodak za 5:1, no to je bilo sve od gostiju u ovom susretu.

Do kraja meča Newcastle je dominantan. Callum Wilson u 67. minuti nekoliko sekundi po ulasku u igru pogađa za 6:1, što je na kraju bio i konačan rezultat ovog susreta.

Dobro je Tottenham prošao u ovom duelu. Lagano su mogli primiti i 20 komada jer je tim Eddieja Howea promašio još dosta dobrih šansi.

Newcastle se s ova tri boda približio plasmanu u Ligu prvaka. Trenutno su Svrake na trećem mjestu s 59 bodova, a nakon ove katastrofe jasno je da Tottenham neće igrati elitno takmičenje jer su peti s 53 boda te s dvije utakmice više od Uniteda i jednom od Newcastlea.

U drugoj utakmici dana West Ham je kao gost deklasirao Bournemouth s 4:0 i osvojio je vrijedne bodove u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 32. kolo:

Newcastle - Tottenham 6:1
Bournemouth - West Ham 0:4

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Tottenham gori od Arsenala...
0 3
Bajernovac
Glup naslov sutirali 8 puta u gol zabili 6 golova eto vam matematike ..jadno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi