Nagelsmann odbio Chelsea - Preuzet će tim koji trofej nije osvojio "sto godina"?

Nijemac tražena roba

Nagelsmann odbio Chelsea - Preuzet će tim koji trofej nije osvojio "sto godina"?

E. Ganibegović

Julian Nagelsmann očito neće dugo biti bez posla. Njemački stručnjak vrlo je tražen. Odbio je već ponudu Chelseaja, ali bi zato mogao na klupu drugog evropskog kluba.

Na iznenađenje šire sportske javnosti, krajem marta Bayern je objavio da je došlo vrijeme za rastanak s trenerom Julianom Nagelsmannom, iako je tim bio u utrci za tri trofeja.

Njega je na klupi Bavaraca naslijedio Thomas Tuchel i ispao je iz Lige prvaka, kupa Njemačke, dok je upitno i da li će osvojiti Bundesligu.

Kada je Julian Nagelsmann u pitanju, interesa za njega ne nedostaje i za njega neće biti zime kada je trenerski posao u pitanju. Već je odbio jednu ponudu.

Laurence Stewart, sportski direktor Chelseaja koji je radio sa Nagelsmannom i u RB Leipzigu, otišao je u Njemačku da razgovara sa bivšim trenerom Bavaraca i pokuša dogovoriti uslove, ali ih dogovorio nije, te od saradnje neće biti ništa.

Iako u Chelsea vrlo vjerovatno neće, to ne znači da Nagelsmann neće u Englesku. Pa ni da neće u London.

Oglasi

Prema informacijama koje dolaze iz Njemačke, čini se da Nagelsmann želi preuzeti Tottenham, tim koji je također ostao bez trenera nakon odlaska Antonija Contea.

Špekulacije o interesu tima koju vodi Daniel Levy da postavi Nagelsmanna na klupu bile su sveprisutne od njegovog odlaska iz njemačkog prvaka.

U ovom trenutku, međutim, očekuje se kraj sezone kako bi situacija na tabeli Premier lige bila jasna, a najveću ulogu u svemu igralo bi to da li bi Tottenham izborio plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako bi Julian Nagelsmann preuzeo tim koji je sinonim za i predmet ismijavanja zbog toga što ne osvaja trofeje. Posljednji su osvijili već davne 2008. godine kada su podigli pehar Carabao Cupa.

U međuvremenu su bili čak nadomak titule Lige prvaka jer su igrali finale, no tada ih je te 2019. godine u finalu, nikad dosadnijem finalu, savladao Liverpool. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Laptop trener
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi