Emery dogovorio pojačanje, ali navijači poručili da ne žele "penzionere" u ekipi

Švicarac na meti Topnika

Emery dogovorio pojačanje, ali navijači poručili da ne žele "penzionere" u ekipi

E. Čaušević

Dojučerašnji trener PSG-a, Unai Emery, prije nekoliko dana i zvanično je izabran za novog trenera Arsenala.

Španski stručnjak se nije baš proslavio na Parku Prinčeva, a čelnici PSG-a odlučili su da neće produžiti ugovor s ovim trenerom. Emery je imao dosta sreće jer nije dugo čekao na novi posao jer su se samo nekoliko dana kasnije javili iz Arsenala.

Emery i Arsenal su sve dogovorili za nekoliko sati, a španski stručnjak je prije nekoliko dana predstavljen kao novi trener Topnika. On već uveliko razmišlja o novim pojačanjima i čini se da neće imati baš toliko novca za trošenje koliko je navikao u Parizu.

U Arsenalu već gledaju igrače koji su bez ugovora, a na radaru Emeryja našao se dojučerašnji igrač Juventusa, Stephan Lichtsteiner. Ovaj Švicarac je napustio Staru damu nakon što mu je istekao ugovor i trenutno je bez kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, engleski mediji navode da je Emery već kontaktirao iskusnog 34-godišnjeg beka i ponudio mu ugovor s Arsenalom. Navodno, Lichtsteiner je poručio da ima nekoliko ponuda i da će uskoro odlučiti šta i kako dalje, ali je priznao da je Arsenal u prednosti trenutno. Ipak, navijačima Arsenala se baš i ne sviđa ovaj potez, te su poručili da žele mlađe igrače u ekipi, a ne one koji su na zalasku karijere.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti