Emery dovodi pojačanja: Tri igrača blizu prelaska u Arsenal

Promjene na Emiratesu

Emery dovodi pojačanja: Tri igrača blizu prelaska u Arsenal

Novi trener Arsenala, Unai Emery, veoma je blizu da ovih dana kompletira tri transfera. 

Emery očito nema namjeru zadržati istu ekipu koju mu je Arsene Wenger ostavio, pa će krenuti 'po svom' da dovodi fudbalere, a čini se kako je blizu da dovede prvu trojku.

Kako prenosi The Mirror, Arsenal je dogovorio transfer defanzivca Borussije Dortmund, Sokratisa Papastathopoulosa za 16 miliona funti, dok je s druge strane drugi igrač iz Bundeslige, golman Leverkusena Bernd Leno, pristao preći na Emirates. Treći fudbaler koji bi veoma brzo trebao stići u London je vezista Sampdorije, Lucas Torreira.

Podsjetimo, nedavno se spominjalo kako je Emery zainteresovan i za neke fudbalere iz svog bivšeg kluba, PSG-a, a u prvom planu su golman Kevin Trapp, lijevi bek Lycin Kurzawa, te vezni igrači Adrien Rabiot i Julian Draxler.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svemu dodajmo da Arsenal naredne sezone neće igrati Ligu prvaka, pa će Emeryju svakako biti puno teže da dovede kvalitetnog fudbalera.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi