Emery otkrio s kojim klubom je pregovarao
EPA

"Tri sata je trajao intervju"

Emery otkrio s kojim klubom je pregovarao

Unai Emery traga za novim angažmanom otkako je dobio otkaz u Arsenalu.

Minule sezone Španac je odradio solidan posao na Emiratesu, doveo je Arsenal do finala Evropske lige, međutim sve je palo u vodu ove sezone nakon serije loših rezultata.

Emeryju je uručen otkaz i od novembra 2019. godine je bez angažmana, međutim to bi se moglo promijeniti ubrzo, budući da se nekoliko klubova interesuje za njegove usluge.

Potvrdio je to i sam Emery u razgovoru za Eurosportov program Confinados, kazavši, između ostalog, da je ovom trenutku najbliže povratku u Španiju.

"Slobodan sam, otvoren sam za sve opcije, u Španiji, Engleskoj, Italiji, Francuskoj... Gdje god. Ali, ako me pitate gdje mislim da ću završiti, imam osjećaj da sam najbliže LaLigi. Nakon četiri godine imam dobru priliku da se vratim i osjećam da je vrijeme", kaže Emery.

Otkrio je kako je malo nedostajalo da se vrati u Premier ligi. Želio ga je Everton prije nego je imenovan Carlo Ancelotti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Everton je bio zainteresovan i razmišljao sam o toj opciji. Nisam rekao ne, imali smo i trosatni intervju", istakao je Emery.

Kroz karijeru Emery je uz Arsenal vodio još PSG, Sevillu, Spartak iz Moskve, Valenciju i Almeriju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi